Gazete Vatan Logo

Musevi ve Ermeni adayların Adalar yarışı

Vatan, seçimin en renkli bölgelerinden Adalar'a çıkarma yaptı

10 bin seçmenin bulunduğu Adalar’da DSP’den Ermeni vatandaşımız Dr. Karabet Yayla ile DP’den de Musevi vatandaşımız Yusuf Bahar, belediye başkanlığı için sıkı bir yarışa girdi.

İstanbul’un turistik ilçesi Adalar’da seçim heyecanı doruğa ulaştı. Başkan adayları, aralarında Ermeni, Musevi, Rum ve Süryani vatandaşlarımızın da bulunduğu 10 bin seçmenin oyunu almak için çaba gösteriyor. DP’den Yusuf Bahar, DSP’den de Dr. Karabet Yayla, Adalar’ı yönetmeye talip oldu. İşte iki adayın Adalar için vaatleri:

Yusuf Bahar: ‘Adalar tuzim merkezi olmalı’

DP’den Adalar Belediye Başkanlığı için aday olan Musevi kökenli Yusuf Bahar, adaların sorunları ve çözüm yolları için şunları dile getiriyor: “Adalar turizm kaynaklı bir nokta, ancak turizm gerekli nasibini alamadı. İlk hedefim turizm kaynaklarını daha iyi şekilde kullanmak olacak. Adaların diğer sorunları sağlık ve ulaşım. Tam teşekküllü bir hasataneye sahip değiliz. Var olan hastaneleri revize edeceğiz. Ulaşım kaynaklarımız vapurlar ve motorlar, zamanlama sıkıntısı yaşıyor. İDO ile masaya oturup sefer sayısını arttırmayı düşünüyoruz, imkan sağlanmazsa tekne ve benzeri ulaşım araçlarını hayata geçireceğiz. ”

Dr. Karabet Yayla: İlk işim Adalar’a tuvalet yapmak

DSP’den Adalar Belediye Başkanlığı için aday olan Ermeni kökenli Dr. Karabet Yayla, adaların sorunları ve çözüm yolları için şunları dile getirdi: “Adaları günübirlik gezmeye gelenlerin kullanması için ne tuvalet ne de kabin bulunuyor. Eğer seçilirsem yapacağım ilk iş adalara yeterli sayıda tuvalet, soyunma kabini ve duş yaptırmak olacak. Ayrıca adaya gezmeye gelenler vapurdan iner inmez gömleğini, fanilasını çıkarıp öyle geziyor. Oluşturacağımız deniz ve turizm zabıtaları sayesinde herkes Ada kültürüne saygılı davranmak durumunda kalacak. Adalara ulaşım 7 gün 24 saat olacak. Ayrıca adadaki sağlık hizmetini artıracağız, her adaya emeklievi, öğretmenevi, ücretsiz kreş, yüzme havuzu ve veterinerlik hizmetleri götüreceğiz.”

Haberin Devamı