Gazete Vatan Logo

Musa Eroğlu: Ülkeyi, türkülerden korkan bir hale getirdiler

Türk Halk Müziği'nin usta ismi Musa Eroğlu, yola çıkanlara, dinlenme tesislerine gidenlere türküsüz kalmamalarını önerirken, "Ülkeyi türkülerden korkan bir hale getirdiler" dedi.

Musa Eroğlu: Ülkeyi, türkülerden korkan bir hale getirdiler

Musa Eroğlu, Avcılar'da belediyenin Ramazan etkinlikleri kapsamında Gümüşpala Mahallesi'ndeki Paşaeli Parkı Nejat Uygur Sahnesi'nde sevenlerine ücretsiz konser verdi. Eroğlu, kendisine özgü yorumu ile uzun süre alkışlanırken okuduğu deyişlere yaklaşık 3 bin izleyici bir ağızdan eşlik etti. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Ramazan akşamında sanatla, türküyle soluklandıklarını belirterek teşekkür ettiği Musa Eroğlu'na Atatürk heykelciği ve çiçek verdi.

"SİZLERLE DELİLİĞİMİZİ PAYLAŞIYORUZ"

Eroğlu, yaptığı kısa konuşmada, "Yola giderken, dinlenme yerlerinde, yanınıza türküleri alın. Ülkeyi türkülerden korkan bir hale getirdiler. Korkunun ecele faydası yok. Çünkü her yerde..." diyerek İzmir Marşı'nı mırıldandı. Eroğlu, orkestra arkadaşlarının asıl mesleklerinin farklı olduğunu aralarında jeolog bile bulunduğunu ifade ederken, "Bunların bir deliye ihtiyacı vardı. ben de onların delisi oldum. Sizlerle deliliğimizi paylaşıyoruz" diye espri yaptı.