Gazete Vatan Logo

Muş'ta kar kalınlığı 5 metreyi geçti! 40 kişi mahsur kaldı

Muş'ta 9 köy ve 22 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler grup köy yolunda karla mücadele çalışması yapan ekipler, kar kalınlığının 5-6 metreyi bulduğu bölgede ilerlemekte güçlük çekti. Yoğun kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle mahsur kalan 40 kişi ise, İl Özel İdaresi ekiplerinin hummalı çalışmasıyla kurtarıldı.

Muş'ta kar kalınlığı 5 metreyi geçti! 40 kişi mahsur kaldı

Kent merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Üçevler yolunda kar kalınlığının 5-6 metreyi bulması ekiplere zor anlar yaşattı. Yaklaşık bir haftadan bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yolları, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yeniden ulaşıma açılıyor.
Köyüne gitmeye çalışan Osman Çete isimli vatandaş, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından Üçevler grup köy yolunun açılmakta olduğunu söyledi. Günlerdir kar yağışının sürdüğünü kaydeden Çete, "2-3 gündür süren bu kar yağışından dolayı şu anda kar kalınlığı yer yer 5-6 metreyi göstermektedir. İl Özel İdaresi ekipleri bir çığ tehlikesi yaşadı. Kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yoğun bir şekilde çalışılıyor" dedi.
EKİPLER ÇIĞI TEHLİKESİ YAŞADI
İl Özel İdaresi Operatör Şefi Nazım Diner, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele yaptıklarını belirterek, “Büyük bir hızla çalışıyoruz. Kar kalınlığı yer yer 5 metreyi geçiyor. 2 kepçe ile çalışıyoruz. Yarım saat önce bir çığ tehlikesi geçirdik. Allah'a çok şükür zayiatsız o çığ tehlikesini atlattık. Bir aksilik olmazsa Üçevler'e ulaşabiliriz" diye konuştu.
40 KİŞİ MAHSUR KALDI
Muş'ta yoğun kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle mahsur kalan 40 kişi, İl Özel İdaresi ekiplerinin hummalı çalışmasıyla kurtarıldı.
Muş'ta dün gece saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Merkeze bağlı Çatak rampasında 15 araçta mahsur kalan 40 vatandaş için İl Özel İdaresi ekipleri seferber oldu. Yoğun kar yağışı, fırtına, tipi ve buzlanma nedeniyle ilerleyemeyen sürücüler, İl Özel İdaresinden yardım istedi. Bölgeye sevk edilen ekipler, karla kaplı yolları açarak mahsur kalan 40 kişiye ulaştı. Ekiplerin yolları açmasına rağmen buzlanma ve tipi nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken sürücüler, araçlarına zincir takmak zorunda kaldı. Vatandaşların da yardımı ile iteklenen araçlar, Çatak rampasını güçlükle aştı.
Yaklaşık bir saatten beri yolda olduklarını ifade eden vatandaş Bedrettin Bilen, "İl Özel İdare ekipleri geldi ve yol şu anda açık. Alt köylerde yol açık, yalnız tepe köyler şu anda kapalı. Bulunduğumuz noktadan merkeze kadar yol açık, ama arka tarafımızda yollar kapalı" dedi.
Varto'dan Üçsırt köyüne misafir olarak geldiklerini belirten Ayhan Karataş da, "2-3 saattir yoldayız. 6-7 araba burada kaldık. İş makinesi geldi bizim yolumuzu açıyor. İnşallah gideceğiz. Yaklaşık 30-40 kişi mahsur kaldık. Varto'dan buraya misafir geldim. Çok fazla kar yağdığı için dünden beri buradayız. Zincir takmamıza rağmen ilerleyemedik. Allah razı olsun iş makinesinin gelmesiyle gidiyoruz" diye konuştu.
5 saattir yolda olduklarını ve ekiplerin yolu açtığını hatırlatan Burhan Yayalaz ise "Ekip geldi yolu açtı, ama yol buzlu olduğu için bir türlü rampayı çıkamıyoruz. Kar ve tipi yolu kapattı. Ekiplerin yolu açmasına rağmen buz nedeni ile araba çıkmıyor" şeklinde konuştu.
İl Özel İdaresi Operatör şefi Tolga Akaydın da vatandaşların mahsur kaldığı bilgisini almaları üzerine bölgeye geldiklerini söyledi. Ekipler olarak vatandaşların seyrüseferini sağlamak amacıyla çalışmalara aralıksız devam ettiklerini ifade eden Akaydın, "Şu anda yollar açık. Vatandaşlarımız rahat ulaşımlarını sağlayabiliyor" dedi.
ELAZIĞ'DA 92 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Elazığ ve Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle 112 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Haberin Devamı

Elazığ'da etkisini sürdüren kar nedeniyle 92 köy yolu ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 92 köy yolunun ulaşıma açılması için ekiplerce yürütülen çalışmalar aralıksız sürüyor.

Haberin Devamı

Kent merkezinde de zaman zaman etkili olan kar hayatı olumsuz etkiliyor.

Elazığ Belediyesi ekipleri ana arterler, hastane ve okul yolları başta olmak üzere cadde ve sokaklarda ulaşımın aksamaması için kar küreme araçlarıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Öte yandan, kar temizleme timlerince de kaldırımlarda biriken karlar temizleniyor.

Şırnak

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün akşamdan başlayan kar yağışı etkisini devam ettiriyor.

Kar kalınlığı ilçe merkezinde 30 santimetre, yüksek kesimlerde ise bir metreye ulaştı.

İlk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verilen ilçede 20 köy yolu ulaşıma kapandı.

İlçede belediye ekiplerince iş makineleriyle ana arterlerin açılması için çalışma yürütülüyor.

Vatandaşlardan Kemal Aslan, son 5 yılın en karlı aralık ayının yaşandığını belirterek, yolun kapalı olması nedeniyle kışlık ihtiyaçlarını yürüyerek köye ulaştırdıklarını söyledi.

Erkan Durmuş, karın yaşamı olumsuz etkilediğini dile getirerek, ihtiyaçlarını almak için köyden ilçeye yürüyerek geldiklerini aktardı.