Gazete Vatan Logo

Muş'ta HDP ve DBP'li yöneticilerin aralarında olduğu 5 kişi tutuklandı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan HDP ve DBP il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 6 kişiden 5'i tutuklandı

Muş'ta HDP ve DBP'li yöneticilerin aralarında olduğu 5 kişi tutuklandı

Muş'ta, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan HDP ve DBP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 6 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince terörist faaliyetlerin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi Muş İl Başkanı Hatice Şeker, HDP Muş İl Başkanı Ayşe Söylemez, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Dayanışma Derneği (MEYA-DER) Muş İl Başkanı Medeni Işık, Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İdris Sayılgan, Çiçek Tutuş ve Maşallah A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık tarafından sorgulanan şüpheliler, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılardan Şeker, Söylemez, Işık, Sayılgan ve Tutuş, "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Maşallah A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 18 Ekim'de gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında HDP ve DBP yöneticilerinin de bulunduğu şüphelilerin, PKK/KCK terör örgütü adına örgütsel faaliyet yürüttükleri ayrıca, siyaset akademisi adı altında il ve ilçe parti binalarında özerklik ve hendek olaylarının derslerinin verilmesini organize ettikleri tespit edilerek gözaltına alındığı bildirilmişti. Açıklamada, şüphelilerin evleri ile söz konusu partilerin binalarında yapılan aramalarda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen tarafından yazılmış kitap ile dergi, gazete, dijital materyaller ve çok sayıda örgütsel içerikli doküman ele geçirildiği duyurulmuştu.

Haberin Devamı