Gazete Vatan Logo

Mursi’ye sövdü Sisi’yi övdü

Filistin lideri Mahmud Abbas, Mısır medyasına son 15 günde verdiği röportajlarla darbeci Sisi’yi yere göğe sığdıramazken hapisteki eski Cumhurbaşkanı Mursi’yi ise adeta gömdü.

Abbas, bu ayın başında önce Mısır’da yayın yapan Ahbar ve Ahbar Elyevm gazetelerinin genel yayın yönetmenlerine röportaj verdi. Müslüman Kardeşler’in Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi darbeyle deviren General Abdulfettah Sisi’yi öven Abbas, hapisteki eski Cumhurbaşkanı’nı ise eleştirdi, “Ben Japoncadan ne kadar anlıyorsam Mursi de Filistin meselesinden o kadar anlıyor” dedi. Abbas, Mursi’nin Filistin meselesini kendi çıkarları için kullanmaya çalıştığını, Sisi’nin ise Filistin davasını ve boyutlarını bir devlet adamı gibi anladığını söyledi.

Tünel yıkımına destek

Filistin lideri önceki gün de Mısır’da yayınlanan El Ahram El Arabi dergisine özel mülakat verdi. Burada da “Mısır tarafından tünellerin kapatılması ve Gazze ile Sina arasında silah ve insan geçişini engellemeye yönelik tüm tedbirleri destekledik” ifadelerini kullandı. Abbas, “Mısır’ı tehlikeden koruyacak her türlü önlemi desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi. Abbas, Mısır’ın güvenlik ihtiyaçlarının farkında olduğunu bu yüzden Mısır’dan Sina bölgesinde evlerin yıkımı ve tampon bölge faaliyetlerini durdurmasını isteyemeyeceğini belirtti. Abbas, Gazze’de bazı kişilerin tünelleri kendi menfaatleri için kullandığını ve ‘milyoner’ olduğunu vurgularken, tünellerin ayrıca silah, uyuşturucu ve para transferi için kullanıldığını ve en iyi çözümün tünellerin yıkılması olduğuna inandığını kaydetti.

Haberin Devamı