‘Kökünü kazımak boynumuzun borcu’

Ak Parti 15. yıl dönümünü ‘demokrasi şehitleri’ anısına sade bir törenle kutladı. Ankara’ya video konferansla seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ’nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur” vurgusu yaptı.

‘Kökünü kazımak boynumuzun borcu’

AK Parti’nin 15. kuruluş yıldönümünü, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına saygı çerçevesinde sade bir törenle kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında muhalefeti ve toplumun tüm kesimlerini kapsayacak bir konuşma yaptı. Bu konuşma Yenikapı ruhunun devamı olarak algılandı.AK Parti Genel Merkezi’ndeki törene Huber Köşkü’nden video konferansla seslenen Erdoğan mesajında, “Biz yıllarca gerekirse kendimiz bedel ödeyeceğiz, ama milletimize bedel ödetmeyeceğiz demiştik. Bu ihaneti yapanlardan hesap sormak ve FETO’nun kökünü kazımak boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı ve özetle şunları söyledi: Kurucu genel başkanı olmaktan iftihar ettiğim AK Parti ile hukuki bağımı, olağanüstü kongrede kopartmak zorunda kalmıştım. O gün 13 yıl sonra partimden ayrılıyor olmamın hüznünü, milletimle kucaklaşacak olmamın sevincini birlikte yaşadım. Partiyi birlikte kurduğum dava arkadaşlarımla gönül bağım asla bitmemiştir, bitmeyecektir.

Haberin Devamı

‘Pınarhisar Cezaevi’nden buraya...’

“Hatırlayınız 26 Mart 1999 tarihinde milletimizle birlikte Pınarhisar cezaevine doğru yola çıkarken ne diyorduk? “Beraber ıslandık bir bu yollarda” Evet beraber yürüdüğümüz ıslandığımız bu yolda hep birlikte çok şeyler yaşadık. Cezaevinden çıktıktan sonra milletimize koştuk. Ardından 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletimiz bize ülkeyi yönetme sorumluluğunu verdi. Başbakanlık görevini üstlenerek gece gündüz çalıştık. Her seçimde oyumuzu artırdık. Cumhurbaşkanlığı seçimleri de oldukça sancılı geçti. 2007’de 367 garabeti dahi oynamadık oyun bırakmadılar. Gezi olaylarıyla toplumsal kaos denemesi yaptılar tutmadı. Bir ihanet çetesi vasıtasıyla 17-25 aralık darbe girişimini başlattı. Netice alamadı.”

‘Ülke tarihinin en alçak tehdidiydi’

“Güneydoğu’daki bazı ilçelerimizde bir başkaldırı teşebbüsünde bulundular. Açtıkları çukurlara kendileri gömüldüler. PKK ve DAEŞ’i kullanarak canlı bomba saldırıları yaptılar. Yine istedikleri neticeyi alamadılar. 15 temmuz 2016 gecesinde ülke tarihimizin en alçak sinsi tehdidiyle karşı karşıya kaldık. TSK’ya sızmış Fetullahçı terör örgütü mensubu bir grup asker müsveddesi, bu tür terörist kendi milletine ve devletine karşı darbe girişimi başlattı. Milletimizle birlikte omuz omuza vererek bu ihanet girişimini akamete uğrattık. Diğer parti mensuplarıyla tek yürek olarak istiklaline sahip çıktı.”

Haberin Devamı

Yenikapı ruhu devam

Konuşmasında 7 Ağustos mitingini hatırlatarak “orada bir araya gelen siyasi parti liderleri ve vatandaşlar yeni bir kapının açılışı olmuştur dedi ve birlik vurgusu yaptı: arti, ötekileştirmelerin, dışlanmışların, öz yurdunda parya muamelesi görenlerin ümitle çarpan yüreğidir. Onun için sizlere büyük görevler düşüyor. 15 Temmuz’a kadar AK Parti’ye oy verenlerden aldığınız güçle tüm Türkiye’ye hizmet etmenin çabası içindeydiniz. 15 Temmuz’dan sonra ise hangi partiye oy vermiş olursa olsun artık Türk milletinin tamamına karşı kayıtsız şartsız sorumluluğunuz vardır.”

Haberin Devamı

‘15 Temmuz öncesi gibi davranamayız’

“Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. Hiçbirimiz davranamayız. En başta cumhurbaşkanı olarak ben davranamam. Aynı şekilde, Türkiye’nin son 14 yılının sorumluğunu üstlenmiş iktidar partisi olarak, AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna bu süreçte şahit oldum, inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, meslek örgütlerinin, farklı meşreplerin, ekollerin temsilcisi tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum”

‘Akan gözyaşını silen el’

“Bu parti 15 yıllık olabilir ama bu partinin ve mensuplarının medeniyet davası, bin 400 yıllık kadim bir davadır. Ak Parti’yi var eden ve yaşatan ruh, İstanbul’un fethinden Çanakkale’ye, İstiklal Harbi’nden 15 Temmuz’a kadar bu milletin iftihar vesilesi tüm dönemlerinin ruhudur. Bu parti, Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Kuzey Afrika’dan Güney Asya’ya kadar dünyanın neresinde mazlum varsa, hepsinin akan gözyaşını silen eldir.”

Haberin Devamı

‘Kökünü kazımak boynumuzun borcu’

‘Sayısız ihanetle çarpışarak bugüne geldik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, “15 Temmuz’da bir kez daha gördük ki hiçbir şey eskisi gibi olmadı, olmayacak. Eğilmedik, bükülmedik, yıkılmadık. Millete güvendik ve başardık. Milletin artan güvenine hep mazhar olduk. “Her şey Türkiye için” dedik ve her şeyi Türkiye için yaptık” dedi. Başbakan Yıldırım’ın konuşmasından satırbaşları ise şöyle:

‘Eli kanlı FETÖ’ye diz çöktürdük’

“Sayısız ihanetle çarpışarak bugünlere geldik. 15 Temmuz gecesi millet meydanları doldurdu, çünkü Başkomutanın çağrısı vardı. Eli kanlı FETÖ örgütüne milletimizle diz çöktürmenin huzuru içinde karşınızdayız.”

‘İktidar sarhoşluğuna kapılmadık’

“Geçmişini inkar etmeden geleceğini inşa eden parti, AK Parti’dir. İktidar ve güç sarhoşluğuna kapılmadık, kapılmayacağız. Türkiye’yi, vesayet odaklarından, ihanet şebekelerinden, terör unsurlarından tamamen temizleyeceğiz. Hep birlikte Türkiye olduk.”

‘Bizi bu yoldan kimse çeviremez’

“Yenikapı mitingiyle taçlanan bu milli birliği, dikkatle gözümüz gibi koruyacağız. Yenikapı, yeni Türkiye’nin aydınlık geleceğine açılan yeni bir kapı olmuştur. Milletin yoluna taş koyanlara inat, biz milletin yoluna baş koyduk. Allah’ın izniyle bu yoldan bizi kimse çeviremez.”

‘Meydanı hainlere bırakmadık’

“Ülkenin ve milletin birliğine saldırıyorlar, geleceğe emin adımlarla yürüyüşümüzü durdurmak istiyorlar. Herkes iyi bilsin ki AK Parti, milletle birlikte meydanı vatan hainlerine bırakmadı, asla da bırakmayacak.”

‘Kökünü kazımak boynumuzun borcu’

Cumhurbaşkanı’nı yan yana dinlediler

Programa, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu üçlüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını yan yana izledi. Dikkat çeken isimlerden birisi de Şaban Dişli oldu. Törene katılıp katılmayacağı merak konusu olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dişli de diğer partililerle birlikte oradaydı.

VATAN’A KONUŞTU

‘İnşallah her şey daha güzel olacak’

Ak Parti’nin 15. yıldönümü törenlerinde gözlerin aradığı isim Bülent Arınç’tı. Kürsü konuşmalarının ardından Bülent Arınç’ı telefonla aradım, “Davet mi gelmedi?” diye sordum. “Hayır genel bir davet geldi. ‘Sayın dava arkadaşımız’ hitabıyla ‘bekliyoruz’ diye... ama Ankara dışındayım. Bir hafta kadar da Ankara’da olamayacağım. O yüzden davete icabet edemedim” cevabını verdi. “Sizin katılmamanız dikkat çekti. ‘Herhangi bir sıkıntılı durum mu var’ yorumları yapıldı...” soruma ise “Abdullah Bey de Ahmet Bey de katıldı. Televizyondan izledim, ne kadar güzel bir akşam oldu, takip ettim... Bundan sonra da inşallah her şey daha güzel olacak” yanıtını vermekle yetindi.

Gül: Takiye felaket getirir

Kürsüye çıkarak konuşma yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şunları söyledi: Herkesin aklını fikrinin muhakemesini ortaya koymasını ve yeri geldiğinde konuşması gerekir. Böyle olmazsa, bir de bu yapılar şeffaf olmazsa, gizlilikler olursa, Türkiye Müslümanlığında hiç görülmemiş şekilde takiye yapılırsa, iki yüzü olursa toplumların ülkelerin başına bu tip felaketleri getirirler.

Davutoğlu: FETÖ denilen çeteyle...

Eski Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu: 1 ay önce demokrasi zaferine birlikte imza attık. Bu mücadeleye katkıda bulunanları rahmetle anıyoruz. Bütün siyasi partiler birlikte davrandı, onları da takdirle anıyoruz. Baktılar ki bu milleti durdurmak mümkün değil, FETÖ denilen bir çeteyi düğmeye basarak harekete geçirmeye çalıştılar. Ama bütün milletimizin tek yürek olduğunu hesap edemediler.

‘Kökünü kazımak boynumuzun borcu’

1 kilometrelik Türk bayrağı!

Tam 1 kilometre uzunluğundaki dev Türk Bayrağını taşıyan 6 bin vatandaş AK Parti Genel Merkezi binasına yürüdü.

2 bin polis görev yaptı

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 14 Ağustos’ta yeni bir girişim olacağı iddiaları çerçevesinde güvenlik tedbirleri de artırılırken genel merkez çevresinde alınan önlemler de dikkati çekti. Bu çerçevede akşam saatlerinde Yıldırım’ın konuşmasını yapacağı alana vatandaşlar ve partililer oluşturulan arama noktalarından girdi. 2 bin polis görev yaptı.

DİĞER YENİ YAZILAR