‘Fethullah’ın Copları’nı yazan gazeteciye saldırı

Fethullah’ın Copları kitabının yazarı gazeteci Zübeyir Kındıra, kitabının 17-25 Aralık operasyonları ve darbe girişimini de içeren genişletilmiş baskısını hazırladığı Akbük’te önceki gece saldırıya uğradı

Fethullah’ın Copları kitabının yazarı gazeteci Zübeyir Kındıra, kitabının 17-25 Aralık operasyonları ve darbe girişimini de içeren genişletilmiş baskısını hazırladığı Akbük’te önceki gece saldırıya uğradı

Fethullah’ın Copları kitabını yazdıktan sonra hayatı değişen, gazeteciliği bırakmak zorunda kalan ve teknesinde yaşamaya başlayan Zübeyir Kındıra 15 Temmuz sonrası ilgi odağı oldu.

Kındıra, 16 yıl önce kaleme aldığı kitabının genişletilmiş yeni baskısı için çalışmalarını teknesinde sürdürüyordu. Gökova, Akbük’te iskeleye bağlı olan teknesine, bir botun çarptığını söyleyen Kındıra yaşadıklarını anlattı.

“Ne olduğuna bakmak için bota yöneldiğimde ellerinde demir sopalar ve silah bulunan, daha önce hiç görmediğim 6 kişiyle karşılaştım. Tek bir söz bile etmeden öldüresiye vurmaya başladılar. Yaklaşık yarım saat süren saldırı sırasında içlerinden birinin diğerine, ‘Reis, bu o değil mi? Şimdi mi öldüreyim bunu?’ dediğini duydum. O sırada diğer teknelerden yardıma gelenler sayesinde saldırganların elinden kurtuldum” diyen Kındıra, saldırganların çağrılan acil servis ekiplerinin kendisine yardım etmelerini bile engellediğini söyledi.

Haberin Devamı

10 kişi gözaltında

Sabaha doğru gidebildiği Marmaris Devlet Hastanesi’nde beyin kanaması ve iç kanama şüphesiyle bir süre gözetim altında tutulan Kındıra, jandarmaya verdiği ifadesinde “Saldırının şahsıma yönelik olduğu açıktır. Bu kişilerin terör örgütü üyesi olduğunu düşünüyorum. Soruşturmanın bu yönde derinleştirilmesini talep ediyorum” dedi. Saldırının ele başı olduğundan şüphelenilen iki kişinin de aralarında bulunduğu toplam 10 kişi gözaltına alınırken jandarma ekipleri diğer şüphelileri aramayı sürdürüyor.

‘Gözdağı vermek için’

‘Fethullah’ın Copları’nı yazan gazeteciye saldırı

Olayın Akbük’teki iki işletme arasındaki anlaşmazlığın sonucuymuş gibi gösterilmek istendiğini ancak saldırının kendisine gözdağı vermek amaçlı olduğunu söyleyen Kındıra şunları söyledi: “Olay günü birçok gazete ve televizyon benimle röportaj yaptı. Son ekip gittikten 2 saat sonra, bilgisayarımın başında, kitabım üzerinde çalışırken saldırıya uğradım. 8 Ağustos’ta kitabın genişletilmiş baskısının yapılacağını duyurmuştum. Canlı yayınlarda Fethullah Terör Örgütü’nün iç yüzüyle Emniyet’te, MİT’te, TSK’da gizli kalan bazı isimleri tek tek açıklıyordum. Cemaatin darbe sonrası yeni taktiğini, yeni gizli örgütlenmesini ve bu örgütlenmeyi yapan isimleri deşifre etmeye başlamıştım. Amaçları beni susturmak ya da gözdağı vermekti. Daha önce de benzer denemelerde bulunmuşlardı ancak saldırının şiddetine bakılırsa bu kez gerçekten tümüyle susturmak istediler. Başaramayacaklar, sonuna kadar bunlarla mücadele edeceğim.”

Haberin Devamı

‘Fethullah’ın Copları’nı yazan gazeteciye saldırı

2000 yılında basılan Fethullah’ın Copları, Gülen’in DGM’deki ana davasında delil olmuştu. Kındıra, Polis Akademisi’nden, Cumhuriyet gazetesi okuduğu ve Zülfü Livaneli dinlediği için atılmıştı. Gazeteciliğe başlayan Kındıra çocukluğundan bu yana tanık olduğu Fethullahçıları isim isim not almayı sürdürdü. Ergenekon ve Balyoz operasyonları üzerine Kındıra kitabının genişletilmiş baskısını bu kez Cemaatin Copları adıyla kaleme almıştı.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR