Erdoğan THY’den ne istedi?

İstanbul’dan, tam 11 saat 15 dakikalık kesintisiz bir uçuşun sonunda indik önceki gün Amerika Birleşik Devletleri’ne.

Başkent Washington DC’de Andrews Hava Üssü’ne inen özel uçak TC-TUR’da, gökyüzündeki gündem futbol ve Türk Hava Yolları’ydı.

Anlatayım...

Maç daveti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılacağı ABD ziyaretini, resmi heyet ile birlikte seyahat eden tam 26 gazeteci izliyoruz. Medya temsilcisi katılımı rekor seviyede...

Yolda, seyahatin son birkaç saatine girildiğinde, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş’ın, “Beyefendi sizleri ön tarafa, maç seyretmeye davet ediyor” anonsuyla hareketlendik.

TC-TUR’daki internet bağlantısı vasıtasıyla, Avusturya - Türkiye A Milli futbol hazırlık karşılaşmasının ilk yarısını izledik hep birlikte. Yayında zaman zaman yaşanan kesintilere rağmen, Hakan Çalhanoğlu’nun nefis frikik golünü canlı izleyip, birlikte sevindik.

Erdoğan THY’den ne istedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yanı sıra Cumhurbaşkanı’nın başdanışmanlarından iki eski sporcu, Hamza Yerlikaya ile Hidayet Türkoğlu da uçağın toplantı salonunda maç izleyenler arasındaydı.

Haberin Devamı

Bir Erdoğan klasiği

Milli maçı seyrederken, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile yan yanaydık.

Gökyüzünde, uçağın içindeydik ve bu durumda ev sahibimiz Aycı’ydı. O da bu sorumluluk hissiyle yayındaki kesintiden, oturma düzenine kadar her türlü detayla bizzat ilgileniyordu.

Erdoğan THY’den ne istedi

Bir ara Cumhurbaşkanı İlker Aycı’ya dönüp, “Superman v Batman filmine sponsor olmak olumlu sonuç verdi mi, yolcu sayısında artış oldu mu” diye sordu.

THY Yönetim Kurulu Başkanı, tepkilerin çok olumlu olduğunu, yolcu sayısına yansıması ile ilgili net sonuçların ise bu yıl sonuna doğru ortaya çıkacağını anlattı.

THY uçaklarında business class yolcularına verilen küçük çantalar da, Superman v Batman logosunu taşıyor artık.

Erdoğan THY’den ne istedi

Cumhurbaşkanı bu çantalardan birini alıp açtı. Çantada, yolculuk sırasında ihtiyaç duyulabilecek birkaç parça eşya var. Diş temizlik seti tarak, çorap, kulak tıkacı vb...

Haberin Devamı

“Bunlara ayrıca para vermiyorsunuz değil mi” diye sordu İlker Aycı’ya dönüp.

Aycı, “Bir kısmı sponsorluk, bir kısmını alıyoruz” yanıtını verince, “Parayla almayın, firmaların hepsine sponsor olacağı şekilde ayarlamak için bir çalışma yapın” dedi.

Çocuk indirimi

İlker Aycı, sohbetin devamında, süper kahramanların özellikle çocukların ilgisini çektiği, THY’nin de daha ‘çocuk dostu’ bir hava yolu olmak için çalıştığını anlattı.

Erdoğan da bu pası hemen gole çevirdi:

“Üç çocuğa özel bir promosyonunuz var mı İlker Bey?”

Salondaki gülüşmeler üzerine Cumhurbaşkanı’nın şu sözleri, sorusunun espriden ibaret olmadığını gösteriyordu:

“Bilet fiyatlarında çocuk indirimi oranını artırın ki aileler, çocuklarıyla rahat rahat uçakla seyahat edebilsinler. İnsanlar sadece çocuklarından birini alıp gidecek değil. Mesela üç çocuklu bir ailenin bilet masrafı çok yüksek olabilir. Bu durumu gündeminize bir alın, üzerinde bir çalışın bakalım.”

Haberin Devamı

Bu sohbetin sonunda salondan, ben - üç çocuk sahibi bir baba olarak - gülümseyerek ayrılırken, İlker Yağcı, başını kaşıyarak düşünmeye başlamıştı bile...

DİĞER YENİ YAZILAR