Resepsiyon notları

Önceki akşam, Beştepe... Cumhurbaşkanlığı Sarayı. Resmi adıyla, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi... Milliyet’in Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan ile birlikte, tedbirli davranıp biraz erken gidelim dedik, biraz fazla erken gitmişiz 30 Ağustos resepsiyonuna.

Resepsiyon notları

***

Yaklaşık 2 bin konuğun davetli olduğu resepsiyon için hummalı hazırlığın son aşamasına tanıklık ettik Beştepe’de.

Zafer Bayramı resepsiyonunun verileceği bahçeye girdiğimizde, etrafta Cumhurbaşkanlığı personeli ve davette görev yapacak garsonlar dışında neredeyse kimse yoktu.

‘Garsonlar’ dediysem, öyle sıradan bir görüntü değildi karşımıza çıkan. Yüzlerce ‘ergen’in yarattığı, baş döndürücü bir trafik vardı bahçede.

Adeta karıncalar gibi hareketliydi kızlı erkekli gençler.

Bir binaya giriyor, bir bahçeye çıkıyor, bir havuz başına iniyorlardı sıra sıra... Sordum; Turizm Otelcilik Lisesi öğrencileriymiş hepsi. Pırıl pırıl, heyecanlı, gencecik müstakbel turizmciler, mecburi stajlarının bir kısmını bu şekilde yapıyorlarmış.

Akar: Atatürk’ün sözleriydi, benim değil

Haberin Devamı

Hazırlıklar tamamlandı, konuklar yerlerini aldı art arda...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı beklerken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yanına gittim.

Yeni Genelkurmay Başkanı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı ile ilgili, Ertuğrul Özkök’ün kaleme aldığı yazıyı hatırlattım Orgeneral Akar’a.

Kısa ve net konuştu:

“Fazla söze gerek yok” dedi. “Onlar Atatürk’ün sözleri, benim değil. Söylev’den alıntı var o mesajda.”

Notumu aldım bugün yazmak için ama (dün) sabah gördüm ki; zaten o gün içinde Ertuğrul Özkök’e de aynı mesaj iletilmiş ve Özkök kendi cezasını kendi kesmiş köşesinden.

Resepsiyon notları

Futbol sohbeti

Resepsiyonun davetlileri arasında, VATAN ve Milliyet’in sahibi Demirören Ailesi de vardı. Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’e kızı Meltem Demirören Oktay eşlik ederken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve eşi Revna Hanım da Beştepe’deydi.

Bir ara baktım, TFF Başkanı Demirören ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan baş başa vermiş, hararetli bir sohbette... Yanlarına gittiğimde, konunun; A Milli Futbol Takımı olduğunu duydum.

Haberin Devamı

Akdoğan, Demirören’e takımın son durumu soruyordu. Demirören de Milli Takım’daki olumlu havayı aktardıktan sonra, Başbakan Yardımcısı’nı, Letonya ile 3 Eylül, Hollanda ile de 6 Eylül’de Konya’da oynanacak maçlara davet ediyordu.

Sanat dünyasının temsilcileri

Beştepe’deki Zafer Bayramı resepsiyonuna, sanat dünyasından isimler de davetliydi.

Hülya Koçyiğit Selim Soydan ikilisiyle sohbet ettik mesela ayak üstü... Soydan, “Beşiktaş iyi başladı” dedi.

“3 maçta 6 puan ama aynı üç maçta toplam 10 gol... Evet iyi sayılır” dedim. Sonra da ekledim; “Ama biliyorsunuz, her ne kadar bitirmenin yarısı olsa da, iyi başlamak yetmiyor. Önemli olan iyi bitirmek.”

Güldü Selim Soydan... “Vallahi haklısın” dedi, “Öyle... Ne başlangıçlar gördük.”

***

Muazzez Ersoy ile karşılaştık biraz ileride... Hakan Peker vardı aynı masada. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, kürsüden yaptığı canlı bağlantıları konuşuyorlardı aralarında.

Haberin Devamı

“Çok etkilendim” dedi Ersoy. “Allah o askerlerimizin yardımcısı olsun. Hepsinin yardımcısı olsun.”

Ardından anı tazeledik hep beraber... Geçen kış İstanbul’u rehin alan yoğun kar yağışı sebebiyle mecburen Çorlu’ya inen uçağımızı ve sonrasında minibüs ile yaptığımız maceralı Çorlu İstanbul yolculuğunu andık gülerek.

***

Bülent Ersoy’u gördüm sonra bahçenin bir köşesinde... Tek başına oturuyordu bir sandalyede. Misafirlerden bazıları yanına gidiyor, hatıra fotoğrafı çektiriyordu. Konuklar ayakta, o sandalyesinde...

DİĞER YENİ YAZILAR