Yeni Başkan’dan ilk demeç

“Bu millet uzlaşı istiyor, çözüm istiyor, birlikte siyaset üretilmesini istiyor.”

Seçilip göreve başlamasının henüz ikinci saatinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yeni Başkanı İsmet Yılmaz telefonda işte bunları söyledi.

Seçim sonucunun ortaya çıkmasının hemen ardından Genel Kurul kürsüsünden ilk mesajlarını veren Yılmaz, telefonda şu ifadeleri kullandı:

- Konuşmamda da söyledim... Bizlere düşen, milletin taleplerini, beklentilerini yerine getirmek.

- Milletin mesajı açık... Birlikte çalışın, tartışmayın, kavga etmeyin, çalışın, sorunlara çözüm üretin diyor bu millet.

- Ben Meclis Başkanı olarak, sandıktan çıkan mesajın hayata geçirilmesi için üzerime düşeni sonuna kadar yapacağım. Aynı anlayışı herkesten de bekliyorum.

- Tabii bu arada, sizlere, yani basına, medyaya da büyük görev düşüyor. Artık 4’üncü mü, kaçıncı kuvvettir bilemem, o ayrı ama sizin de bu yeni dönemde milletin beklentilerinin gerçeğe dönüşmesine katkı vermenizi rica ediyorum. Sizlerden de bunu bekliyorum. Tabii siyasetçiler, sivil toplum, herkesten...

Haberin Devamı

İsmet Yılmaz’a, kendisini yeni makamına taşıyan seçimin hemen ardından yapılan siyasi değerlendirmeleri de sordum.

“Bu sonuç, muhtemel koalisyon senaryoları bağlamında ne ifade ediyor” diye.

TBMM’nin yeni Başkanı, “Bu iki konu birbirinden ayrıdır. Farklı mecralarda yaşanan iki süreçtir. Dolayısıyla ben Meclis Başkanlığı seçimi ile koalisyon olasılıkları gündemini birbirinden bağımsız görürüm. Herkes de böyle görmeli” dedi.

Ya ‘siyah’ ya ‘beyaz’ Bahçeli’nin ‘gri’si yok

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı’nın belirlendiği seçimin ardından ilk açıklama, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Haluk Koç’tan geldi.

Koç’un - VATAN’ın haber sayfalarında bulabileceğiniz - Milliyetçi Hareket Partisi’ni hedef alan açıklamalarını, sıcağı sıcağına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Medya ve İletişimden sorumlu Baş Danışmanı Metin Özkan’a sordum.

Hemen hatırlatayım; Özkan, Bahçeli’nin canlı yayınlara çıkıp, parti adına konuşmasına olur verdiği bir isim.

Haberin Devamı

İşte o Metin Özkan dedi ki:

- MHP 7 Haziran’ı 8 Haziran’a bağlayan gece ne söylediyse aynı noktada duruyor.

- Seçimin hemen ardından yaptığı açıklamalar, siyaseten Haluk Koç’a yakıştıramadığımız fevri bir çıkıştır. - Biz CHP’ye, “Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ‘çatı adayınız’a neden oy vermediniz” dedik mi?

- Kaldı ki... Bakın, ilk günden beri bizi terör örgütünün sözcüleriyle aynı torbaya sokmaya çalışıyorlar. Biz HDP ile el ele verip Deniz Baykal’ı Meclis Başkanı seçtirseydik bizi alkışlayacaklar mıydı?

- Hepsi bir yana... Üç gün sonra CHP, AKP ile bir koalisyon hükümetinde yer alırsa, Haluk Koç bugün tükürdüğünü o gün yalar mı, merak ediyorum doğrusu.

Bahçeli hep ‘Hayır’cı mı?

MHP Lideri’nin danışmanına, o herkesin sorduğu soruyu yönelttim: “Devlet Bahçeli hep ‘olmazlar’ı mı söylüyor? Hep ‘Hayır’cı mı?”

Özkan, “MHP’nin olmazları var elbette” dedi. “Bütün partilerin olmazları olduğu gibi” diye ekledi ve devam etti:

- Biz ‘olmazlarımız’ gibi, ‘olurlarımız’ın da neler olduğunu seçim meydanlarında anlattık. Eğer bu sürecin sonunda hükümetin içinde yer alırsak, olmazlarımız ve olurlarımızı nasıl hayata geçireceğimizi de herkes görecektir.

Haberin Devamı

- Şunu gözden kaçırmamak gerekiyor... CHP daha birkaç gün önce “17 - 25 Aralık mevzuu ve çözüm süreci olmazsa olmazlarımız değil” dedi. “Cumhurbaşkanı Anayasal sınırlarında kalsın yeter” dedi.

- Bizde bu tip farklılaşmalar göremezsiniz. Espriyle karışık şöyle ifade edeyim; Sayın Genel Başkanımız (Bahçeli), biliyorsunuz ki - sizin gibi - koyu bir Beşiktaşlı. Yani hep ‘siyah’ ve ‘beyaz’ları var. Grileri yok. Siyah ve beyaz, o kadar.

DİĞER YENİ YAZILAR