Satır arasındaki o kritik cümle: ‘Ama ben yine de kararsızım’

Televizyon ekranlarında, siyasi partilerin reklam filmlerini izliyorsunuzdur.

İktidar partisinin seçim kampanyasındaki öncelikli slogan, biliyorsunuz, “Onlar konuşur, Ak Parti yapar”.

Kampanya başından bu yana yapılan reklam filmlerinin sayısı 20’ye ulaştı.

Son günlerde yayınlanmakta olan 57 saniyelik “Türkiye’ye yakışır” başlıklı reklam filminde çok dikkat çekici bir ayrıntı var.

***

Görüntüde; bir limana hakim, 4 tarafı cam, modern bir ofis...

Çalışanlar masalarında...

Büronun ortasında, ikisi kadın 4 kişi toplantı halinde...

Toplantı masasının başındaki erkek, “Kaç zamandır söylüyorum: Lojistik, lojistik, lojistik. Nasıl dünyanın enerji koridoru olduysak, lojistik merkezi de olabiliriz” diye başlıyor söze.

Yanındaki diğer erkek itiraz ediyor. “O işler bizde konuşulduğu kadar kolay değil” diyor.

Yönetici cevap veriyor:

“Eskiden olsa öyle. Ama bak şimdi dünyanın en büyük limanlarından biri İzmir Çandarlı’ya yapılıyor. Çoğu bitti, azı kaldı. Adamlar büyük düşünüyorlar. Ülkemizin üç denizine dev limanlar yapıyorlar. Karadeniz’e Filyos, Akdeniz’e Mersin, Ege’ye Çandarlı limanı.”

Haberin Devamı

Diğeri yine muhalefet ediyor: “Bu işler limanla olsa, onu herkes yapar. O malları taşımak için yol gerek” diye.

“Doğru” diyor toplantıyı yöneten. “Bu yüzden hükümet, binlerce kilometre yol yaptı, tünel yaptı, hızlı tren yaptı. Ve şimdi, yeni otobanlar, yeni tren hatları yapıyor. Ak Parti yapıyor.”

Baştan beri itiraz eden, “Yapıyor. Yalan yok...” diyor. Sonra da derin bir nefes eşliğinde şu cümle dökülüyor dudaklarından:

“Ama ben yine de kararsızım.”

Film, masanın başındaki iş adamının, “Kararlı ol aslanım, kararlı ol. Onlar konuşur, Ak Parti yapar” sözleriyle son buluyor.

***

Bahsettiğim ‘dikkat çekici ayrıntı’ bu işte.

“Ben kararsızım” ifadesi.

“Tamam çalışıyorlar, iyi işler yapıyorlar ama ben yine de kararsızım” görüşü.

***

İktidar partisi kulislerinde son iki haftadır, “Ak Parti’nin kararsızları” diye adlandırılan bir kesimden söz edilir oldu.

Yani...

Geçmiş seçimlerde iktidar partisine oy veren ancak bu defa - farklı sebeplerle - tereddüt içinde olan seçmenlerin oranının kayda değer seviyede olduğu söyleniyor. Hatta seçimin kaderini belirleyecek seviyede...

Haberin Devamı

Ak Parti seçmeni içinde böyle mütereddit bir kesimin oluşmasının, ‘farklı sebepleri’ ayrıca tartışılıyor iktidar partisi çevrelerinde. Gerekçeler konusunda farklı görüşler olsa da, gelinen noktada ortaya çıkan sonucu kimse reddetmiyor.

***

Yukarıda aktardığım o reklam filmi işte bu yüzden mühim.

“Yapıyor, yalan yok... Ama ben yine de kararsızım” cümlesi;

Hem sözünü ettiğim ‘kararsız’ kitlenin ‘gerçek’ten var olduğunun, hem bu gerçeğin Ak Parti yönetimi tarafından ‘ciddi bir durum’ olarak değerlendirildiğinin, hem de parti yönetiminin bu riske karşı önlem almak ihtiyacı hissettiğinin kanıtı.

DİĞER YENİ YAZILAR