‘Komutan’ değil, ‘dede’ Akın Öztürk konuştu

“Bunun adı, diplomatik dokunulmazlık zırhını kullanıp, işi magandalığa çevirmekten başka bir şey değil.”

Cümlenin sahibi Akın Öztürk.

Ama Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk değil, canı yanmış bir baba, bir kayınpeder ve bir dede olan vatandaş Akın Öztürk.

***

Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş, önceki gün akşam üzeri, Ankara Çankaya’da, Turan Güneş Bulvarı üzerinde dört kişinin saldırısına uğradı.

Trafikte her gün, hepimizin yaşadığı sıradan bir olay aslında...

Geçiş önceliği konusundaki anlaşmazlık üzerine Karakuş kornaya basıyor, diplomatik plakalı araçtan inen 4 kişi, korna çalan otomobilin sürücüsünü indirip öldüresiye dövüyor.

Olayın ayrıntılarını VATAN’ın haberinde okuyacağınız için ben tekrar etmiyorum.

***

Dünyanın her yerinde, benzer durumlarda olduğu gibi, haberi daha da büyüten elbette; Hakan Karakuş’un, Türk Hava Kuvvetleri’nin F-16 pilotlarından biri ve aynı zamanda Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün damadı olması.

***

Dünkü telefon görüşmemizde; sıfatını, rütbesini, mevkiini, makamını bir tarafa bırakmış, sinirli ama daha çok üzgün bir insan vardı karşımda.

Haberin Devamı

Orgeneral Öztürk, “Bugün bizim başımıza geldi. Dün başkaları yaşadı, yarın da başka insanların canı yanacak” diye başladı söze.

“Allah korumuş. Tabii bir de bizim insanımız sayesinde hayatta Hakan” diye devam etti.

“Halk kurtarmış. Oradaki insanlar müdahale etmese, şu anda belki de çok daha büyük bir acı yaşıyor olacaktık.”

***

İşte Akın Öztürk’ün, hem olaya hem de meselenin geneline dair bütün içtenliğiyle anlattıkları:

- Bizim damat yurt dışında görevli. Görevine dönüşü gecikecek şimdi. Dün (önceki) akşam, olaydan sonra, askeri personel olduğu için askeri hastaneye götürdük. Öncelikle beyin tomografisi çekildi çünkü sadece kafasına vurmuşlar. Tekmelerle, sürekli kafasına... Neyse ki beyninde bir hasar oluşmamış. Hayati risk olabileceği söylenmişti önce, neyse ki burun kırığı ile atlattı. Sabaha karşı bitti ameliyatı. Burnundan ameliyat oldu.

- Biz de herkes gibi gerekli yasal işlemleri başlattık. Avukatlarımız adli süreci yürütecek.

Haberin Devamı

- İşin bir de diplomatik boyutu var tabii. Herhalde gereği yapılır, nihayetinde deport gibi bir noktaya varır bu işin sonu. Şimdi bizim alabildiğimiz bilgilere göre, aralarında askeri ataşeleri de varmış. Diplomatik plakalı aracın bir tek şoförü Türkmüş galiba.

- İşin ilginç tarafı, damadım da yurt dışında görevli olduğu için onun aracı da diplomatik plakalı. Ama burada asıl olan, karşıdakilerin diplomatik dokunulmazlık zırhını kullanıp bu işi magandalığa çevirmiş olması. Olay anında orada olan ve gönüllü şahitlik yapacağını söyleyen bazı vatandaşların, bu kişilerin daha önce de bazı vukuatları olduğu yönünde beyanları yer aldı bugün medyada.

- Ama bakın her şey bir yana... Arabadaki insanın yanında eşi var. İki çocuğu var. Biri daha el kadar. 4 yaşındaki büyük torunum da yanlarında. Bebek daha bir haftalık değil, düşünün.

- Yani burada önemli olan bunu kimin yaşadığı değil. Biz burada vatandaşız. Herkes gibi sıradan insanlarız. Herkesin, hepimizin yaşadığı, yaşabileceği bir olay yaşadık. Önemli olan şu; her vatandaşın aynı şekilde, eşit şekilde hakkının korunması lazım.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR