Harekat bölgesinde 24 saat sıcak su

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve güvenlik güçlerinin Suriye’nin kuzeyindeki terörist avı sürüyor.

Afrin bölgesindeki PKK / PYD / YPG varlığına yönelik olarak 20 Ocak 2018’de başlatılan Zeytindalı Harekâtı planlandığı şekilde devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı, her gün yaptığı yazılı açıklamalarla askeri operasyonun aşamaları hakkında kamuoyunu bilgilendiriyor. Ele geçirilen, teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri duyuruluyor, öldürülen terörist sayısı günlük olarak açıklanıyor.

***

Zeytindalı Harekâtı’nda binlerce asker ve polis görev yapıyor.

TSK’nın seçkin birlikleri Afrin kırsal alanında... Bordo Bereli Özel Kuvvetler mensupları, Mavi Bereli komandolar, subay, astsubay ve uzman çavuşlar...

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma ve Polis Özel Harekat personeli de askerler ile birlikte arazide. Zırhlı birliklerin de yoğun olarak kullanıldığı harekatta askerin, büyük bir başarıyla görev yaptığı tartışma götürmez bir gerçek.

Cephede yürütülen mücadeledeki başarının geri planında ise kapsamlı ve yine çok başarılı bir lojistik operasyon var. Zeytindalı, bu manada bir ilk niteliğinde.

Haberin Devamı

Konteyner üsler

Askeri birliklerin Afrin merkezine ilerleyişi sırasında, Türkiye sınırına yakın bölgelerden başlayarak nihai hedefe doğru, belli aralıklarla özel üs bölgeleri oluşturuldu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kurulan bu özel seyyar üs bölgeri, barındırdıkları silah ve mühimmat lojistik unsurlarıyla merkezle cephe hattı arasında kurulu zincirin halkaları niteliğinde.

Konteynerlerden oluşan bu üs noktalarının diğer önemli işlevi de personelin insani, kişisel ihtiyaçlarının karşılaması.

Mutfakları, banyoları, yemekhane, yatakhane ve revir gibi bölümleriyle, adeta yurt içindeki kışlalar gibi askeri üsler var artık operasyon bölgesinde.

Yani harekâta katılan personelin ihtiyaçları artık yerinde karşılanıyor.

Operasyonda görev yapan timler, arazideki faaliyetleri sırasında belli aralıklarla bu üs bölgelerine dönüyor ve planlanan dinlenme, bakım ve fiziksel rehabilitasyon periyotlarını burada tamamlıyorlar.

Haberin Devamı

AFAD tarafından kurulan konteyner üslerde; 24 saat yiyecek, içecek ve banyo için sıcak su, bunların yanında Türkiye ile kesintisiz telefon iletişimi gibi imkânlar sağlanmış durumda.

Çatışma noktalarındaki birlikler, periyodik olarak konteyner üslere gelip dinlendikten sonra tekrar araziye dönüyorlar. Operasyon bölgesinde yaratılan bu imkânlar, askeri lojistiğin yanı sıra arazide terörist peşinde koşan personelin moral ve motivasyonuna çok büyük katkı sağlıyor.

Bahsettiğim bu geri hizmet başarısının, devam eden Zeytindalı Operasyonu’ndaki askeri performansa doğrudan ve olumlu şekilde yansıdığına şüphe yok.

NOT: Türkiye sınırından itibaren operasyon bölgesinde kurulan konteyner üslere ilişkin - başta yerleri ve sayısı olmak üzere ayrıntılara, güvenlik gerekçesiyle bu yazıda yer verilmemiştir.

DİĞER YENİ YAZILAR