Deniz’de artçı sarsıntılar

Yüksek Askeri Şura kararlarının artçı sarsıntıları sürüyor. Bahriyelilerin gündemindeki isim Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele.

Deniz Kuvvetleri kulislerinde “Kösele Amiral istifa edecek” diyenler ile “Etmeyecek, oramiralliğinin son yılında da TSK bünyesinde kalacak” diyenler neredeyse eşit seviyede.

Ancak Veysel Kösele’yi yakından tanıyanların ortak görüşü; komutanın istifa etmesi (emekliliğini isteyerek ayrılması) halinde bile kuruma, sisteme zarar verecek ya da tartışma yaratacak bir tutum takınmayacağı yönünde.

Rutin mesaiye devam

Kösele dün Gölcük’teki Donanma Komutanlığı’nda, her Perşembe yapılan haftalık koordinasyon toplantısına başkanlık etti. Teknik durum brifinginin verildiği, gemilerin ihtiyaçları gibi konuların konuşulduğu bu toplantının her hafta olduğu şekilde yapılması, Oramiral Kösele’nin “Ben rutin mesaimi sürdürüyorum” mesajı olarak algılandı.

Dün Donanma’daki astlarıyla bir araya gelen Veysel Kösele’nin durumuna dair hiçbir yorum yapmadığı ya da herhangi bir işaret vermediği söyleniyor. Kösele’nin ayrılma ya da kalma kararının, kendisine nasıl bir görev vereceğine göre netleşeceği görüşü hakim.

Haberin Devamı

Sürpriz bir istifa gelebilir

Bahriyeliler şimdi Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak tayinleri bekliyor.

Ağırlıklı tahmin, Donanma Komutanlığı’na Koramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun getirileceği. Deniz Eğitim Öğretim Komutanı Tatlıoğlu, kumpas davalarından İzmir casusluk davasında tutuksuz yargılanan isimlerden biri.

Kuzey Deniz Saha Komutanlığı için ilk akla gelen ise Koramiral Şükrü Korlu.

Ancak bu noktada, Korlu’nun beyaz üniformayı çıkarma ihtimali gündemde.

Deniz Kuvvetleri’nde Koramiralliğinin ikinci yılındaki Adnan Özbal’ın getirilmesi üzerine, kendisinden - terfi sırası itibariyle - kıdemli olan Koramiral Şükrü Korlu’nun emekliliğini isteyeceği (istifa edeceği) söylentisi yayılmış durumda.

Şükrü Korlu’nun, istifa etmemesi durumunda ise Genelkurmay MEBS Başkanlığı’na getirilmesi ihtimalinden söz ediliyor.

DİĞER YENİ YAZILAR