‘Siyah diplomatik pasaportuma rağmen kaçak muamelesi yaptılar’

TBMM Başkan Vekili Bahçekapılı VATAN’a konuştu

TBMM Başkanvekili, AK Partili Ayşenur Bahçekapılı, Almanya’da karşılaştığı durumu, VATAN Ankara Temsilcisi Murat Çelik’e anlattı. Kendisine konsolosluktan geçici siyah diplomatik pasaport ve Alman Emniyeti’nden yazı verildiğini belirten Bahçekapılı, “Tüm bunlara rağmen yapılan uygulamadan çok rahatsızlık duydum” dedi, ekledi:

‘Bu Türkiye’nin onurudur...’

Yaşananlara gerçekten üzüldüm. Türkiye’nin parlamenterine böyle bir muamele yapılmasından çok rahatsız oldum. Bu Türkiye’nin onurudur. Ancak Türkiye’nin onuruyla oynamalarına asla izin vermeyeceğimizi bugün hem meclisimizin hem de Cumhurbaşkanımızın tutumuyla cevap verdik.

‘Siyah diplomatik pasaportuma rağmen kaçak muamelesi yaptılar’

Ben, Almanya’ya Avrupa Parlamenteri sıfatıyla girdim. Oysa bana ‘Siz buraya nasıl girdiniz? Pasaportunuz var mı? Vizeniz var mı?’ diye sorular sordular. Eee var ki ona göre geldim. Yani kaçak muamelesi yaptılar bana; parlamenter olmama rağmen. Şahsıma yapılan bir şey olsa bile çok ayıp. İnsan hakları, insana karşı iyi muamele, işkenceye sıfır tolerans, işkenceye karşı duruş bunlar hep Avrupa Birliği’nin evrensel değerleri. İnsan olarak da böyle uygulamaya tabi tutulmak hoş bir şey değil. Kaldı ki ben parlamenterim. Bunu söylememe rağmen böyle bir muameleye tabi tutulmak da tabi ayrıca çok can sıkıcı bir şey. Ne var ki ülkem karşı durmasını bildi bu açıdan çok mutluyum.

Haberin Devamı

‘Türkiye’den korkuyorlar...’

Ayşenur Bahçekapılı, bu tutumun nedenini ise, “Türkiye’den korkuyorlar diye düşünüyorum. Türkiye’nin yükselen trendinden dolayı bir tepki var diye düşünüyorum” sözleriyle açıkladı.

Bahçekapılı, ‘Tepki olarak Almanya’ya bir daha gitmemeyi düşünüyor musunuz?’ sorusuna ise şu cevabı verdi: Almanya’ya gitmeyi düşünmüyorum. Tavır veya tepki değil ancak görev verilirse giderim...

DİĞER YENİ YAZILAR