Sabancı'dan son ders: Birbirimizi sevmek!..

Allah herhalde çok az insana bu kadar büyük bir sevgi seliyle uğurlanmayı nasip eder. Sakıp Ağa'nın cenazesinde Fatih Camii'ni çevreleyen o muazzam insan seli ortak sevgide buluşuyordu

Haberin Devamı

Allah herhalde çok az insana bu kadar büyük bir sevgi seliyle uğurlanmayı nasip eder. Sakıp Ağa'nın cenazesinde Fatih Camii'ni çevreleyen o muazzam insan seli ortak sevgide buluşuyordu. Dünyanın en zengin sanayicilerinden biri ama aynı zamanda sokağın dilini konuşabilen, içimizden biri, Sakıp Ağa'yı hepimizi bir arada tutan bir milli beraberlik, bütünlük sembolü gibi algılıyorduk.

(İşte belki de bu yüzden) devlet töreniyle kaldırılan cenazede bütün yüzlerde; hepimiz aynı şeyi hissediyoruz, birbirimizi anlıyoruz, içimizden dua ediyoruz ifadesi vardı.

Bu hisler cenazede dudaklardan döküldü, sevenler internet sitelerine duygularını yazdı. Sabancı Holding'e ait Türk.Net'te Sakıp Sabancı'nın ölüm haberini sonrası dile gelen duyguların bir bölümünü köşeye alıyorum. İnsanların kalbi bakın ne diyor:

* Allah rahmet eylesin. Mekânın cennet olsun. Allah senden razı olsun. Hakkını helal et. Sakıp Ağa öldüğüne inanamıyorum. Sen daha uzun seneler yaşamalıydın. Bu memleketin, bizlerin sana ihtiyacı var. Tekrar Allah rahmet eylesin.

* Gerçekten Türkiye için çok büyük kayıp, Allah rahmet eylesin. İnşallah Sabancı Holding bölünmez.

* Sevgili Sakıp Sabancı sana, en yakın aile ferdime duyduğum sevgi ve saygıyı duyuyorum ve ben şu an ağlıyorum Türkiye ve Türk milleti için. Senin o cana yakın samimiyetin, ruhundan yüzüne akseden güzelliğin vardı ya bu bambaşka bir şeydi... Bundan sonra sensiz nasıl oluruz bilemem. Bir gün büyük bir param olsa sana teslim etmeyi düşlüyordum. Canım benim, ben bir şehit evladıyım sen de şehit mertebelerinde ol diye dua ediyorum. İkinci kez yetim kaldığımı hissediyorum. Sonsuz alemde gittiğin yer şen olsun. Hayatım boyunca yapacağım iyi şeylerin sevabını sana da bağışlıyorum. Çok üzgünüm.

* İş dünyası çok büyük duayenini kaybetti. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. İnşallah mekânı cennet olur.

* Bazıları hep yaşar.

* Sayın Sakıp Sabancı mekânın cennet, arkadaşların melekler olsun. Geride kalan ailene Allah sabırlar versin.

* Sakıp Ağa'ya Allah'tan rahmet dilerim, yattığı yere nur insin. Türk insanının gönlünde taht kurdu, ne mutlu ona.

* Halkın adamıydı, halktan biriydi. Türk milleti onu ve hizmetlerini hiç unutmayacak. Nur içinde yatsın, mekânı cennet olsun. Onu hiç unutmayacağız.

* Sizin yanınızda olamadığım için çok üzgünüm. O bana göre Atatürk'ten sonra gelen en büyük kişi.

* Sizi çok özleyeceğiz.

* Saygıyla andığım Sayın Sakıp Sabancı'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Türkiye büyük bir değerini kaybetti. Söylenen ve söylenecek tüm sözler az gelecektir. Türk halkı olarak ona olan son görevimizi yerine getirebildiğimiz için en azından içimiz rahat. Senin de için rahat olsun Sakıp Ağa. Elbet ki verdiklerinin peşinden gelecek insanlar olacaktır.

Sakıp Ağa'nın cenazesi milletçe içimizde sevgi ve vefa duysunun ölmediğinin, aslında milletçe iyi insanlar olduğumuzun acı bir ispatıydı.

Bir dua da "Allah bu milletten yeni Sakıp Sabancı'ları esirgemesin" olsun. Amin.

DİĞER YENİ YAZILAR