Gazete Vatan Logo
Magazin Münir Özkul 92 yaşında!

Münir Özkul 92 yaşında!

Usta oyuncu sanatçı Münir Özkul bugün 92 yaşına girdi.

Münir Özkul 92 yaşında!

Mahmut Hoca ve Yaşar Usta gibi Türk sinemasının unutulmaz karakterleriyle özdeşleşen, özel ve devlet tiyatrolarında birçok önemli oyunda sahneye çıkan, devlet sanatçısı unvanlı Münir Özkul bugün 92nci yaşına girdi.

TİYATROYA İLK ADIMINI 1940 YILINDA ATTI

15 Ağustos 1925 yılında İstanbulda dünyaya gelen Münir Özkul, tiyatrodaki ilk sahne deneyimini 1940 yılında Bakırköy Halkevinde yaşadı. 1948 yılında Ses Tiyatrosu'nda sahnelenen aşk Köprüsü oyunuyla profesyonelliğe ilk adımını atan Özkul, daha sonra Muhsin Ertuğrul yönetimindeki Küçük Sahne'ye geçti. Usta oyuncu, İstanbul Devlet Tiyatrosu ve Ankara Devlet Tiyatrosunun da aralarında olduğu bazı tiyatrolarda sahneye çıktı.

Türk tiyatrosunun önemli bir simgesi olan Kavuk da, 1968 yılında İsmail Dümbüllü tarafından Münir Özkula devredildi.

200DEN FAZLA FİLMDE ROL ALDI

Münir Özkul, Yeşilçamdaki ilk deneyiminde 1951 yapımı Vatan ve Namık Kemal filminde figüran olarak rol aldı. Mahmut Hoca ve Yaşar Usta gibi Türk sinemasının unutulmaz karakterleriyle özdeşleşen Özkul, 200den fazla filmde oynadı.

Haberin Devamı

1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Devlet Sanatçısı unvanı verilen Münir Özkul, uzun yıllardır demans hastalığıyla mücadele veriyor.