Gazete Vatan Logo

Münevver cinayeti arapsaçı

Şimdi de "Cem Garipoğlu 25 Eylül’de teslim olacak" iddiası

Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut ile kızının bir numaralı katil şüphelisi Cem Garipoğlu’un amcası Hayyam Garipoğlu arasında aracılık yapan Gaziantepli gazeteci Cemil Baran, yeni bir iddia ortaya atarak “Cem Garipoğlu 25 Eylül’de teslim olacak” dedi.


Seda Sayan’ın Kanal D’de yayınlanan Susma adlı programına katılan, Cemil Baran, Cem Garipoğlu’nun dedesi tarafından Türk emniyetine teslim edileceğini iddia etti. Baran, bugüne kadar Cem Garipoğlu’nun öldürülme korkusu ile teslim edilmediğini fakat bundan sonra tüm aile hapse de girse Cem Garipoğlu’nun teslim edileceğini söyledi.

Seda Sayan’ın “Emin misiniz, 25 Eylül’de teslim edileceğine. Tarihi nasıl bu kadar net biliyorsunuz” diye defalarca sormasına Baran, “Teslim edileceğinden eminim” dedi. Cemil Baran ayrıca Hayyam Garipoğlu’nun kızı ve oğlu ile yemek yediğini ailenin Münevver Karabulut’un öldürülmesinden dolayı çok üzgün olduğunu da söyledi. Baran, iki aile arasında yaşanan helallik pazarlığında aracılık yapmış ve görüşmeleri kameraya kaydetmişti.

Ben kimseye para teklif etmedim

İŞADAMI Hayyam Garipoğlu, Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut ile görüşmek için bugüne kadar herhangi bir teşebbüsünün olmadığını iddia etti. Garipoğlu, şu yazılı açıklamayı yaptı:

“Cemil Baran’ takriben on gün kadar önce cep telefonumdan beni arayarak kendisini tanıttı ve maktulenin babasının para talebinden bahsederek benimle görüşmek istedi. Para talebi olduğuna inanmadığımı söyleyince, elinde kaset olduğunu ve dinletebileceğini belirtti. Söz konusu görüşmelerin kaydını dinlediğimde hem şaşırdım hem de üzüldüm (... ) Hal böyleyken; bazı kişiler, maktulenin babasının para istemesini, sanki benim düzenlediğim bir komplo imiş gibi göstermek isteyen beyan ve yorumlarda bulunmaktadırlar. (...) bu talepten dolayı nasıl bir mantıkla ben sorumlu tutulabiliyorum anlamak mümkün değildir.”

Haberin Devamı