Gazete Vatan Logo

Münbiç sınırında da eller tetikte

Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin’in terör örgütlerinden temizlenmesinin ardından operasyon başlatılması beklenen Münbiç sınırında ÖSO güçleri 7/24 nöbet tutuyor

Münbiç sınırında da eller tetikte

Afrin’in ardından operasyon yapılması beklenen, omurgasını terör örgütü PYD’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SGD) denetimindeki Münbiç sınırında da hareketlilik yaşanıyor. Münbiç ile sınır komşusu olan Cerablus’ta operasyon için teyakkuz durumunda olan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, oluşturdukları cephelerde elleri tetikte görev yapıyor. Cerablus ile Münbiç arasındaki bölgede kontrol noktaları oluşturan ÖSO güçleri, buralarda 24 saat nöbet tutuyor.

Afrin umut oldu

Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin kırsalındaki bölgelerin özgürleştirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen ÖSO güçleri, Münbiç’in de bir an önce teröristlerden temizlenerek gerçek sahiplerine teslim edilmesini ve Türkiye’nin buraya yönelik operasyonunda aktif görev almak istediklerini dile getiriyor. Türkiye sınırına 40 kilometre mesafede olan Arap ve Türkmenlerin ağrılıklı olarak yaşadığı az 100 bin nüfuslu Halep’in Münbiç ilçesi, Suriye iç savaşının başlamasıyla birlikte 2012 yılında Özgür Suriye Ordusu güçlerinin denetimine girdi. 2014’te DEAŞ’a geçen Münbiç, 2016 yılı Ağustos ayında ise YPG kontrolüne girdi.

Haberin Devamı