Gazete Vatan Logo

Münbiç için ilk toplantı 30 Mart’ta

ABD ile Türkiye arasındaki sorunların çözümü için oluşturulan çalışma komisyonu 30 Mart’ta ABD’de toplanacak. Dışişleri Müsteşarı Yalçın ile Bakan Yardımcısı Sullivan bir araya gelecek

Münbiç için ilk toplantı 30 Mart’ta

Türkiye ve ABD arasında Suriye’de YPG’ye destek verilmesi ve FETÖ nedeniyle yaşanan krizin çözümü için oluşturulan komisyon çalışmalarına devam edecek. ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın görevden alınması nedeniyle Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Tillerson arasındaki çalışma toplantısı yapılamamıştı. Çavuşoğlu, ortak çalışmaların süreceğini, müsteşar düzeyinde toplantı yapılacağını belirtmişti. Türk Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın’ın 30 Mart’ta ABD’ye gideceği öğrenildi. Yalçın, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John J. Sullivan ile görüşecek ve Washington’da düzenlenen çalışma grubu toplantılarının sonuçlarını değerlendirecek.

İlk buluşma

Eski ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Türkiye ziyareti sırasında alınan çalışma grubu kararının ardından ilk buluşma 30 Mart’ta Washington’da gerçekleşecek. Türk Dışişleri Müsteşarı Ümit Yalçın, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John J. Sullivan ile görüşerek Türkiye-ABD ilişkileri ile bölgesel ve uluslararası konuları ele alacak. Dışişleri açıklamasında “Sayın Müsteşarımızın Vaşington’da ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John J. Sullivan’la yapacağı görüşmelerde, Türkiye-ABD ilişkileri ile bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması, ayrıca 8-9 Mart 2018 tarihlerinde Vaşington’da düzenlenen Çalışma Grubu toplantılarının sonuçlarının değerlendirilmesi öngörülmektedir” denildi. Görüşmenin en önemli gündem maddesi Münbiç’teki YPG’lilerin çıkarılması ve güvenliği Türkiye ile ABD’nin ortak sağlaması yönündeki öneri oluşturacak. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevini 7 yıldan uzun zamandır sürdüren Feridun Sinirlioğlu, 15 Ekim 2016’da New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak görevine başlamıştı. Sinirlioğlu’ndan boşalan koltuğa ise Müsteşar Yardımcısı Ümit Yalçın oturmuştu.

Haberin Devamı