Gazete Vatan Logo

Münbiç’i terk edecek silahları alınacak

ABD-Türkiye arasında Münbiç’in PKK/YPG’den arındırılmasına ilişkin yol haritasını Bakan Çavuşoğlu açıkladı: Oyalama yok. Teröristler kenti terk edecek silahları alınacak

Münbiç’i terk edecek silahları alınacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li meslektaşı Pompeo ile üzerinde uzlaşmaya vardıkları Münbiç yol haritasına ilişkin, “Net bir şekilde söylüyoruz. Ön hazırlık toplantısı 0-10 gün diyoruz ve altı ayı bulmayacak, yarısını bulmayacak bir süreç diyoruz. Burada oyalamaca yok” dedi. Münbiç için dörtlü bir iş birliğinin olacağını belirten Çavuşoğlu, “Türkiye, ABD, Bağdat ve Erbil. PKK, Erbil’in de düşmanıdır. PKK, Talabani’nin partisinin içinde birtakım grup tarafından desteklendi, Goran harekatı tarafından da desteklendi. Onların desteği sayesinde Süleymaniye bölgesinde şehre de indi” ifadesini kullandı. Çavuşoğlu, İstanbul’da Talabani’nin partisinden ama Kürt bölgesel yönetiminde bir bakanla görüştüğünü hatırlattı. “Bakan, dedi ki ‘Bizim parti içinden küçük bir grup, (biz karşıyız buna). Bunların PKK’ya verdiği desteğin bedelini ödemeye başladık, PKK bizim parti yönetimine talimatlar veriyor, şimdi tehdit ediyor’ dedi. Terör örgütüyle iş birliği yaparsan olacak olan budur.” diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Temizleyeceğiz

Burada PKK’ya yönelik yapacağımız operasyonlarda istihbarat paylaşımı da olacak. Türkiye olarak biz gerekli çalışmaları yaptık, yapıyoruz. Sınırın ötesinde de operasyonlar yapıyoruz. Dün hükümet sözcümüz Bekir Bozdağ da basının sorularını cevapladı. Dolasıyla PKK’nın sınırımızın ötesinde de temizlenmesi konusunda biz kararlıyız. Dörtlü mutabakat sayesinde de Irak’taki seçimleri bekledik. Tabi içeriden destek de önemli. Burası Irak’ın toprakları. Irak’a da ciddi bir tehdit oluşturuyor. Sincar bölgesinden çıktılar ama yine özellikle Kuzey doğusunda, Kandil ve ötesinde PKK’nın ciddi bir yapılanması var. İnşallah buraları da temizleyeceğiz.