Gazete Vatan Logo

Münbiç’e gideceğiz!

Suriye içinde TSK’nın yürüttüğü Fırat Kalkanı harekatında El Bab’ın kuşatıldığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yetmez, biz şimdi oradan da Münbiç’e doğru ayrıca gideceğiz. Münbiç’te PYD var” dedi

Münbiç’e gideceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi “Türkiye’nin Yeni Güvenlik Konsepti” Konferansı’nda konuştu. Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

Artık içeride ve dışarıda hangi tehdit olursa biz üstüne gideceğiz ve sorunları kaynağında çözeceğiz. Türkiye’nin terörle mücadelesi sadece kendi sınırları ile kısıtlı değildir. Biliyorsunuz Cerablus’a gittik ve DEAŞ oraları terk etmek zorunda kaldı. Şu anda El Bab’a dayandık, El Bab’ı batıdan da ayrıca çevreledik, kuşattık. Yetmez, biz şimdi oradan da Münbiç’e doğru ayrıca gideceğiz. Niye Münbiç’e gideceğiz, çok meraklı olduğumuz için değil. Münbiç’te PYD var, YPG var. Onlar da orayı terk etsin, doğuya gitsin. Bunu söyledik. ‘Gidecekler’ dediler, ‘gitsin’ dedik. Şu ana kadar bir miktar gittiğini söylüyorlar. Biz tamamen orayı PYD ve YPG’nin boşaltmasını istiyoruz.

‘PKK’ya yar etmeyiz’

Güneyimizden bir terör tehdidini almak istemiyoruz. Musul, Musul’un kuzeyinde Telafer ve Sincar. PKK şimdi Kandil’in yanında yeni bir adım atıyor. Sincar’ı kendilerine terör bölgesi haline getirmeye çalışıyorlar. Ama bunu onlara yar etmeyeceğiz. Hesabını soracağız. DEAŞ gücünü Suriye’den, Irak’tan aldı. PKK’nın üsleri Suriye’de ve Irak’ta. Suriye ve Irak devletleri yok etti de biz mi engel olduk? Biz Kandil’e müdahale ederken, birileri izin verecek mi diye bakmadık. PKK meselesini de, DEAŞ meselesini de, mezhep çatışması tehdidini de kaynağında önlemek için ne gerekiyorsa yapacağız. Suriye’de terörden arındırılmış güvenli bölge oluşturma çabamızın önüne kimse geçemez. Ne yapıp edip, Suriye sınırımızı tüm terör örgütlerine karşı güvenli hale getireceğiz. Irak’ta terör ve mezhep çatışması tehditleri konusunda da aynı şekilde askeri güç destekli aktif politika izlemeye devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Batılı elçiye sert yanıt

“Bugün bir Batılı geldi öğleden sonra ‘cezaevlerindeki vekillerle ilgili bir karar çıkacak’ dedi. Kendisine bunları ve yaptıklarını anlattım ve hemen ara orayı ve şunları söyle dedim: Türkiye’nin içişlerine karışmayın. Bunlar gönderdiğiniz mektubu size geri gönderir bildiklerini okurlar.’ Bizim iç hukukumuza kimse karışamaz, kendi kararımızı kendimiz veririz. Onlar kendi işine, biz kendi işimize. Bugüne kadar bu ülkeyi karıştıranlar onların ta kendisi olmuştur. Türkiye’de kaçan teröristler Brüksel sokaklarında nutuk atıyorlar. Biz bunları tanıyoruz, biliyoruz. Bunların cibiliyetlerinin gereği bu.

Haberin Devamı

‘Lozan’dan daha iyisi için...’

“Biz 2 bin 200 yılı aşkın bir devlet geleneğine sahibiz. Biz kabile devleti değiliz, çadır devleti değiliz. 22 milyon kilometrekarelik toprağı görmüş bir devletin varisleriyiz. Maalesef bir yerle tırmıklandı 780 bin kilometrekareye kaldık. Burnumuzun dibindeki yerler bile alındı. Anlaşmalarla başarılı çıktık diyenler oldu. Nasıl ya, elindekini veriyorsun, nasıl başarılı çıkıyorsun? Türkiye Suriye’den veya diğer yerlerden uzak durunca ne olacak? Bu bölgeler huzura, güvene mi kavuşacak? Serv, bugünkü Türkiye’yi 7-8 parçaya bölerek bize biçilen asıl roldür. Türkiye bu taksimi reddedip, bugünkü sınırlarımızı çizdi. Lozan tartışması buradan çıkıyor. Lozan’daki tüm kazanımları elbette takdirle karşılıyoruz. Lozan, tartışılmaz bir metin değildir, kutsal bir metin asla değildir. Daha iyisine sahip olmak için çalışacağız. Bizi hala Lozan’a hapsetmeye çalışıyorlar.”

Haberin Devamı

Kendinden büyük Türkiye’yi inşa

“Terör örgütlerinin asıl amacının kendi içimize hapsetmek olduğunu daha iyi biliyoruz. Türkiye inşallah kendinden büyük Türkiye’yi inşa edecektir. Doğu ve Güneydoğu böyle gidecek mi? Hayır. Son dönemlerde hep beraber bir mücadele veriyoruz. Teröristler şu an kaçacak delik arıyor. Bu bölgede yaşayan tüm insanlarımızın kendilerine olan özgüvenini artıracak. Artık kepenk indir dediği anda kepenk indiren esnaf olmayacak. Şu anda en önemli noktadayız. İnşallah bu son safhada darbeyi onlara en güzel şekilde indirip bu işi bitireceğiz.”