Gazete Vatan Logo

Müjdeli haber! Artık bitti, mahkemeye bile başvurmadan...

Artık mahkemeye bile başvurmadan gayrimenkulle ilgili sorunlarınızı çözebileceksiniz. Özellikle anlaşmazlık durumları tarih olacak. Miras kalan mülkler, hisseli gayrimenkuller artık sorun olmaktan çıkıyor.

Müjdeli haber! Artık bitti, mahkemeye bile başvurmadan...

Miras kalan, hisseli ve boşanmadan doğan gayrimenkul paylaşım sorunları, kentsel dönüşümde gayrimenkulle ilgili yaşanan ihtilaflar artık kısa sürede çözülecek. Hatta mahkemeye dahi başvurmadan...

Posta'dan Bilal Emine Turan'ın haberine göre; Türkiye’de anlaşmazlıklar en çok çalışanla işveren arasında, bir de miras kalan mülkle ilgili olarak hissedarlar arasında yaşanır. Çoğu zaman mahkemeye taşınan bu davalar ise yıllar alır. Hukukçular bu tür davalarda sürecin en az 3 yıl sürdüğünü belirtiyor. Özellikle gayrimenkullerde yaşanan ihtilaflar 5-6 yıl sürebiliyor. Sürecin uzaması, hak sahiplerini maddi manevi mağdur ettiği gibi mahkemelerin de yükünü artırıyor.

KAYBIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Gayrimenkulle ilgili ihtilaf (anlaşmazlık) varsa kira alınamıyor, paylaşım yapılamıyor, mülkün üzerine çivi dahi çakılamıyor. Çünkü mahkeme tedbir koyuyor. Avukat vekalet ücreti, bilirkişi ücreti, gayrimenkulü kullanamamaktan doğan zarar, satılamadığı için kaçan fırsatlar ve kira kaybı cabası... İşte bu kayıpların önüne geçmek artık mümkün. Miras kalan mülkler, hisseli gayrimenkuller, anlaşmazlıklar artık mahkemeye başvurmadan çözülebilecek.

Haberin Devamı


UZMANLARIN DESTEĞİ İLE

32 yıldır emlak pazarlama ve aracılık hizmeti veren Turyap, bu konudaki boşluğu doldurmak için bir çözüm merkezi kurdu. Turyap Genel Müdür Yardımcısı Deniz Çağlar’ın verdiği bilgiye göre; Türkiye’de ilk olan bu çözüm merkezinde; hukukçulardan tapu uzmanına, eksperden psikologlara kadar kendi alanında uzman kişilerden oluşan bir kurul var. Kurul devreye girince mülkle ilgili her türlü sorun 9 gün ile 90 gün içinde çözülüyor.