Gazete Vatan Logo

Müjdat Gezen Sanat Merkezi kundakçısı tekrar gözaltına alındı!

Mahkeme Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan Mehmet Ali Aligül'ü adli kontrol uygulayarak serbest bıraktı. Serbest bırakılan Aligül yakalanarak tekrar gözaltına alındı

Müjdat Gezen Sanat Merkezi kundakçısı tekrar gözaltına alındı!

TEKRAR GÖZALTINA ALINDI

Serbest bırakılan kundakçı Mehmet Ali Aligül savcının itirazıyla tekrar yakalanarak gözaltına alındı.

AMACIM ZARAR VERMEK DEĞİLDİ'

Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundakladığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrolle serbest bırakılan şüpheli M.A.A'nın savcılık ifadesinin detayları ortaya çıktı.

Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliğince sabit ikametgah sahibi oluşu, delillerin toplanmış olması ve kaçma şüphesinin bulunmaması gibi gerekçelerle haftada bir gün polis merkezinde imza atma şeklindeki adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılan M.A.A'nın, savcılık sorgusunda, pişman olduğunu söylediği belirtildi.

M.A.A'nın ifadesinde "Amacım birine zarar vermek ya da binayı yakmak değildi. Sadece binanın dış kısmında bulunan kış bahçesi tarzındaki saçaklı bölümü yaktım. Duygularıma yenik düştüm. Müjdat Gezen'i kesinlikle tanımam. Herhangi bir husumetim yoktur. TV programında Abdülhamit Han'ın torunu olan Esma Hatun için söylemiş olduğu çirkin söyleminden dolayı bu suçu işledim. İsteseydim tüm binayı yakabilirdim ancak binanın yan kısmında brandalı bölümü yaktım." beyanında bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Adliye çıkışında açıklama

Öte yandan, serbest bırakılmasının ardından adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan M.A.A, olayın Müjdat Gezen'in Abdülhamit Han'ın torunu ile ilgili sözleriyle ilgili olduğunu söyleyerek, "Referandumla herhangi bir sıkıntısı yoktur. Ben oraya alkollü falan gitmedim. Sadece vatan duygularıyla, içimden geldiği şekilde devam ettim. Abdülhamit hepimiz için, bu ülke için bir şeyler yaptı. Benim hakkımda kendisi gibi 'ayyaş biri yaktı' diyorlar. Öyle bir şey yok." şeklinde konuştu.