Gazete Vatan Logo

Muhteşem Yüzyıl'a büyük darbe!

Dört sezon yayınlandıktan sonra 139’uncu bölümüyle haziran ayında final yaparak ekranlara veda eden ‘Muhteşem Yüzyıl’, önümüzdeki kış aylarında sinema filmi olarak izleyicilerle tekrar buluşacaktı.

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre; Yapımcısı Timur Savcı, oyuncuların yoğun çalışma temposundan sonra dinlenebilmeleri için filmin çekimlerini 15 Ağustos olarak belirledi. Ne var ki son dakika gerçekleşen bir gelişme Savcı’nın ‘Muhteşem Yüzyıl’ın çekimlerini ertelemesine neden oldu.

İki büyük Amerikan televizyon şirketi HBO ile NBC, ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin Amerika kıtasındaki yayın haklarını kiralamak için Timur Savcı’ya talepte bulundu. Savcı, iki şirketten gelen bu teklif üzerine filmin çekimlerini erteledi. Peki neden? Timur Savcı, aynı zamanda filme ortak olmak isteyen HBO veya NBC ile anlaşarak ‘Muhteşem Yüzyıl’ın yayın haklarından elde edeceği parayı filme aktaracak.

Savcı, oyuncuları ve teknik ekibi ‘Gelecek olan parayla ve gerçekleşebilecek ortaklıkla çok daha büyük bir film çekeriz’ şeklinde bilgilendirdi. Savcı, oyuncuları ve teknik ekibi ‘Gelecek olan parayla ve gerçekleşebilecek ortaklıkla çok daha büyük bir film çekeriz’ şeklinde bilgilendirdi. İki şirketten biriyle ortak çekilecek olan sinema filmi dünya sinema pazarında daha çok fazla yer bulabilecek. Çekimleri aralık-haziran ayları arasında gerçekleştirilecek ‘Muhteşem Yüzyıl’ın gösterim tarihi 2015’in sonbahar ayları olarak planlanıyor.

Haberin Devamı