Gazete Vatan Logo

Muhtarı vurup ‘Bu kadar basit’ demiş

15 Temmuz gecesi Acıbadem Türk Telekom Bölge Müdürlüğü’nü işgal girişi sırasında Acıbadem Muhtarı Sertbaş’ı şehit eden darbeci yüzbaşının vurduğu kişileri saydığı ortaya çıktı.

Muhtarı vurup ‘Bu kadar basit’ demiş

6 ŞEHİT VERİLDİ İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Acıbadem Türk Telekom Bölge Müdürlüğü’nün işgal girişiminde bulunan 41 asker hakkında iddianame hazırlandı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Hikmet Pak’ın hazırladığı 319 sayfalık iddianamede, Acıbadem Muhtarı Mete Sertbaş’ın da bulunduğu 6 kişinin şehit olduğu, 19 kişinin yaralandığına dikkat çekildi.

‘ATEŞ EDİN’ EMRİ Darbeci Kurmay Yüzbaşı Mehmet Karabekir’in, komutasındaki askerlerle geldiği binanın çevresindeki yolları kestiği, binadaki özel güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdiğinin belirtildiği iddianamede şüpheli er Oğuz Kaan Aykutalp, darbe gecesinde yüzbaşı Karabekir’in halkın gitmesini istediğini ancak gitmeyince kendilerine ‘ateş edin vurun’ diye bağırdığını anlattı ve şunları söyledi:

ŞOFÖRÜ DE VURDU “Kalabalıktan bir kişi yüzbaşıya doğru giderek ‘Vuracaksan beni vur’ dedi. Yüzbaşı Karabekir onu karnından vurdu. Aradan 10-15 dakika geçtikten sonra bir servis geldi, yüzbaşı servis şoförünü de vurarak öldürdü. Kalabalık artmaya başlayınca bize mevzi alıp ateş etmemizi emretti ancak biz ateş etmedik. Şüpheli er Memduh Bayuk’un, iddianameye giren sözleri kan dondurttu: “Yüzbaşı elindeki HK-33 piyade tüfeği ile 15-20 metre mesafeden ateş etti, muhtar da orada düşüp kaldı, yüzbaşı bize dönüp ‘bu kadar basit’ dedi.”

Haberin Devamı

Vurduklarını tek tek saymış

İfadelerde, Karabekir’in halkın üzerine ateş edip vurduğu kişilerin sayısını söylediği de ortaya çıktı. Karabekir 15 Temmuz gecesi öldürülmüş ve ‘Hainler Mezarlığı’na gömülen ilk darbeci olmuştu.

‘Ateş edin acımak yok!’

İddianamede yine “Yurtta Sulh Konseyi” isimli WhatsApp grubuna Karabekir’in attığı mesajlara da yer verildi:

- Darbecileri yöneten Muzaffer Düzenli: Tüm unsurlar sahaya insin

- Mehmet Karabekir: Silahla Ateş ettim yaralılar var. Devam ediyorum

- Mehmet Çelebioğlu: Mehmet devam

- Muzaffer Düzenli: Tekrar emri iletiyorum. Toplanan kalabalıklar ateşle dağıtılacak

- Mehmet Karabekir: Kalabalığa ateş ediyorum tekrar tekrar. 10-15 kişi pert inisiyatif kaybetme yok. Moral bozmak yok kanımızın son damlasına kadar devam. Acımak yok.

Haberin Devamı