Gazete Vatan Logo

Muhbirler milyoner oldu

Muhbirler milyoner oldu

Gümrüklerde kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında muhbirlere 2 milyon liranın üzerinde ödeme yapıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı raporuna göre, kaçakçılıkla mücadelede istihbarat kapasitesini geliştirmek ve modern bir ihbar ve istihbarat toplama sistemi kurma hedefi doğrultusunda, yılın ilk 6 ayında 78 istihbarı analiz gerçekleştirildi.

Kaçakçılığın önlenmesinde muhbir kullanılması ve istihbarat toplanmasına da önem verilirken, ikramiye ödemeleri ile yakalama oranlarının artırılması amaçlandı. Yılın ilk 6 ayında toplam 146 olayda muhbir ve müsadirlere 2 milyon 267 bin lira ödeme gerçekleştirildi.

Kanuna göre, kaçak eşya, silah, mühimmat veya uyuşturucu madde sahipli yakalanmışsa dava açılması ve mahkumiyet tesisi halinde kademeli olarak değerinin yüzde 25 ile 50’si oranında ikramiye ödeniyor. Sahibinin belirlenememesi durumunda, eşya sahipsiz yakalanmış sayılıyor ve dağıtılacak ikramiyenin yüzde ellisi muhbirlere, yüzde ellisi el koyanlara veriliyor. Muhbirin birden fazla olduğu durumlarda, muhbir ikramiyesi muhbirlere eşit miktarda paylaştırılıyor.

Haberin Devamı