Gazete Vatan Logo

Muhasebeci cinayetinde polis yapımcının peşinde

Muhasebeci Ali Rıza Vuran cinayetinde polis, Ergenekon soruşturmasında Sisi ve Nurseli İdiz ile birlikte gözaltına alınan yapımcı Tolga Sarıoğlu’nun peşine düştü.

Bir yapım firmasında muhasebeci olarak çalışan evli ve 4 çocuk babası Ali Rıza Vuran geçtiğimiz hafta çarşamba günü sabah evden sonra bir daha dönmedi. Ailesi, Vuran’ın kaçırıldığı yönünde polise başvuruda bulundu. Şüpheli olarak da Vuran’ın bir süredir tehdit aldığını söylediği eski patronunu bildirdi. Büyükdere Caddesi üzerindeki bir binaya yapılan baskında Ali Rıza Vuran, öldürülmüş olarak bulundu. Ali Rıza Vuran’ın darp edildiği ve belden aşağısında bıçak yaraları olduğu öğrenildi. Ali Rıza Vuran’ın işkence gördüğü sırada kalp krizi geçirerek öldüğü öne sürüldü. Kesin ölüm nedeni için Adli Tıp Kurumu’nun raporu bekleniyor.

Kayıp 3 milyon

Kayıp olarak aranan Vuran’ın öldürülmüş olarak bulunmasının ardından soruşturmayı Cinayet Büro polisi devraldı. Polis, muhasebeci Vuran’ın çalıştığı eski iş yerindeki mesai arkadaşlarının ifadesini aldı. Şirketin sahibi Tolga Sarıoğlu’na ise ulaşamadı. Vuran’ın yakınları da Ali Rıza Vuran’ın çevresine kasadan kaybolan para ile ilgili patronun kendisini sorumlu tuttuğunu ve “ bu işin içinde sen de varsın bunu çözeceğiz” diyerek sık sık tehdit edildiğini polise bildirdi. Polis Sarıoğlu kardeşleri her yerde arıyor.

Haberin Devamı

Sisi ifade verdi

Cinayetin ardından şirketin eski ortaklarından Sisi lakaplı Seyhan Soylu da kendisi polise bilgi verdi. Sisi, Tolga Sarıoğlu’nun eski sevgilisi olduğunu ve kendi kurduğu firmanın da içini boşaltarak personeliyle birlikte kendilerine firma açtıklarını anlattı. Soylu, “Bu kişi kendisi benim kocamdı. Sekreterle kaçtılar. Benim kurduğum firmada adam oldular. Sekteretimden tutun da rahmetli Ali Rıza Vuran’ı da kandırıp götürdüler. Yaptığım iyiliği karşılığı bu oldu” dedie.