Gazete Vatan Logo

Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin genel başkanı seçildi

Muharrem İnce'nin öncülüğünde kurulan Memleket Hareketi, Memleket Partisi adıyla resmen partileşti. İnce, oy birliğiyle genel başkanlığa seçilirken, parti sözcülüğüne Gaye Usluer getirildi.

Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin genel başkanı seçildi

Muharrem İnce’nin 2020'de Sivas’ta başlattığı 'Memleket Hareketi' partileşti. İçişleri Bakanlığı'na gelerek yeni partinin resmen kurulması için başvuru dilekçesini veren İnce, başvurunun ardından bakanlıktan ayrıldı.

Muharrem İnce öncülüğünde kurulan partinin sözcülüğüne, kısa süre önce CHP'den istifa eden Gaye Usluer getirildi. Usluer, Kurucular Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Usluer, şunları söyledi:
"Memleket Partisi'nin ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. "Geleceğimizi geri alacağız" diyoruz, Memleket Partisi olarak geleceğimizi barışla, özgürlükle ve yeniden demokrasiyle taçlandırmak üzere söz veriyoruz. Biraz önce genel merkezimizde parti meclisi toplantı salonumuzda İçişleri Bakanlığı'ndan aldığımız belgeyi Kurucular Kurulu ile paylaştık. Genel başkanımızı seçtik, Sayın Muharrem İnce oy birliği ile seçildi."
Usluer, Merkez Yürütme Kurulu'ndaki (MYK) görev dağılımını da şöyle açıkladı:
Muharrem İnce: Genel Başkan
Gaye Usluer: Genel Başkanvekili ve Parti Sözcüsü
Hakkı Aklın: Genel Sekreter
Hüseyin Avni Aksoy: Genel Başkan Yardımcısı
Özcan Özel: Genel Başkan Yardımcısı
Mehmet Ali Çelebi: Genel Başkan Yardımcısı ve Parlamento Sözcüsü
Serhat Galip ve Nurban Demirbağ: Genel Başkan Yardımcıları
Mevlüt Dudu ve Mert Ünlü: Genel Sekreter Yardımcıları
Serkan Ufuk Akgün: Genel Sayman.

Haberin Devamı