Gazete Vatan Logo

Muharrem İnce köprüleri attı! Kurucular kurulunu açıkladı

Muharrem İnce, Memleket Hareketi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İnce gerçekleştirecekleri icraatlar ile ilgili bilgi vererek kurucular kurulunu açıkladı.

Muharrem İnce köprüleri attı! Kurucular kurulunu açıkladı

Memleket Hareketi'ni başlatan Muharrem İnce neler yapacaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu ve kurucular kurulunu açıkladı.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Madenlerde yaşam odaları, termik santrallerde filtre ve yenilenebilir enerjiye öncelik istiyoruz. Hayvanı can kabul eden bir düzenleme istiyoruz. Herkese eşit ve sağlık hizmeti istiyoruz. Yapacağız ve kazanacağız. Sağlıkçılara şiddet uygulanmadığı ve uygulayanlara ceza verilen bir ülke istiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini onurluca koruyarak mültecilerin ve göçmenlerin güle oynaya ülkelerine dönmelerini istiyoruz. Bağımsız bir Merkez Bankası istiyoruz. Bir biriyle barışan, adil yönetilen bir ülke istiyoruz. Yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi bir ülke istiyoruz. Katma değeri yüksek ürün üreten, marka oluşturan, tasarım yapan firmaların finansmanına, teknolojiye ve nitelikli iş gücüne ulaşmaları istiyoruz.

Tarladan sofraya kadar tüm üreticilerimizi amasız, fakatsız desteklemek istiyoruz. Kamusal kaynak dağıtımında adil ortam istiyoruz. Kadınların toplumsal hayatına ve iş gücüne katılımında adil düzen istiyoruz. KOBİ’lere verilen kredilerde hakkaniyet istiyoruz. Emeklilerin maaşlarını işsiz çocuklarıyla paylaşmadığı bir düzen istiyoruz. Kindar değil, kardeşçe yaşayan bir düzen istiyoruz. Bütün öğrencilere ücretsiz laik ve bilimsel eğitim, bu eğitimde fırsat eşitliği istiyoruz. İtaat eden değil, sorgulayan gençlik istiyoruz.Atanamayan öğretmenleri öğrencileriyle buluşturmak istiyoruz. Bilişime ulaşımda yasakların kalktığı, ucuz ve hızlı internet istiyoruz. Yurt dışında yaşama hayalleri değil, Türkiye için güzel hayaller kuran genç nesil istiyoruz. Biz tam bağımsız Türkiye istiyoruz.

Haberin Devamı

Şimdi sizlere alfabetik sıraya göre arkadaşlarımı sıralayacağım:

Ahmet Özalp siyaset bilimi profesörü
Ali Rıza Büyükuslu, işletme profesörü eski rektör
Ali Tunçcan, uçak mühendisi
Alper Karaoğlan, tıp profesörü
Ayber Yağız, endüstriyel tasarımcı
Ayşe Özsoya Sarıkamışlı, Avukat
Aykut Demiray, Bankacı
Barış Tuzlumbay, tıp profesörü
Berk Hacıgüzeller, finansal danışman
Berna Bütüner Karadeniz, siyaset bilimci
Bilim Neyaptı, iktisat doçenti
Burak Hasar, diş hekimi
Cüneyt Oğuz, yatırım bankacısı iş insanı
Çiğdem Bayraktar Örp, yazar yayıncı
Ebru Arıkan, iş insanı - eğitimci
Erkin Şahinöz, FED eski ekonomisti, toplum bilimci
Gürbüz Evren, kalkınma uzmanı
Hüseyin Baraner, turizmci
Hüseyin Ercüment Değer, Avukat
İlhan Düzyürek, yönetici
İlkay Yıldırım, ekonomist sanayici
İpek Özkal, siyasal bilgiler doçenti
Mehmet Kazancıoğlu, makine mühendisi yatırım danışmanı
Mert Ünlü, ihracatçı
Meryem Şengül Kalap, gazeteci yapımcı
Muharrem Yıldız, eğitimci öğretim görevlisi
Muharrem İnce, fizik öğretmeni, eski milletvekili
Osman Kurtuluş, travmatoloji uzmanı
Osman Serkan İleri, doktor öğretim üyesi inşaat mühendisi
Özgür Serkan Yılmaz, üst düzey yönetici
Serkan Yahşi, inşaat mühendisi
Serkan Ufuk Akgün, sanayici
Sibel Aracı, psikiyatrist
Tolga Yüce, oyuncu yönetmen yapımcı
Yağız Elver, akademisyen
Zeynep Hazal Tulgar, üniversite öğrencisi

Haberin Devamı

Arkadaşlar basketbolun kurallarıyla futbol oynanmaz burada bir anlaşalım 50+1’de bölme işlemi olmaz. Burada bölüyor diyenler birincisi matematik bilmiyorlar, ikincisi art niyetli. Biz mecbur muyuz her hafta skandallar yapan bir partide siyaset yapmaya?Atatürk diyemeyeceksin, Gazi Mustafa Kemal derim diyeceksin, en büyük örgütün başında bulunacaksın, seninle siyaset yapamam ben yollarımı ayırırım. Bölme işlemi diye bir şey yok. O, parlamenter sistemde olurdu. Bölme ne zaman olur? Gidersin Cumhur İttifakı’na ki gitmeyeceğime göre bölme işlemini bir kaldıralım.

Haberin Devamı