Gazete Vatan Logo

Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu tepkisi: Açıklamalarını beğenmedim

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak 24 Haziran seçimlerinde yüzde 30 oy alan Muharrem İnce, günler sonra ilk kez röportaj verdi. Hürriyet Gazetesi'nden Ayşe Arman'ın sorularını yanıtlayan İnce, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun son açıklamlarını beğenmediğini belirtirken, cumhurbaşkanı adaylığı ve genel başkanlık için çarpıcı ifadeler kullandı.

Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu tepkisi: Açıklamalarını beğenmedim

24 Haziran seçimlerinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, seçim sonuçlarından günler sonra ilk röportajını Hürriyet Gazetesi'nden Ayşe Arman'a verdi.

'YENİDEN CUMHURBAŞKANI ADAYIYIM'

Seçimin ardından iddiasından vazgeçmediğini ve yoluna devam ettiğini belirten Muharrem İnce,

"‘Herkesin Cumhurbaşkanıyım’ sloganına devam edeceğim. Göreceksiniz bunu başaracağım ben! Bunu burada bırakacak halim yok, iddiamın arkasındayım! Allah sağlığıma bir şey vermesin. Sağlığımda bir sıkıntı olmazsa, yeniden cumhurbaşkanı adayıyım. Her üç kişiden birinin oyunu almışım! Bundan sonra her iki kişiden birinin oyunu almaya çalışacağım! Hedefim bu." ifadelerini kullandı.

'KILIÇDAROĞLU BIRAKIRSA BEN HAZIRIM'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun son açıklamalarını beğenmediğini belirten İnce, 'genel başkanlık' için kapıyı açık bırakarak şu ifadeleri kullandı;

Ben kurultay istemeyeceğim, kesinlikle böyle bir talebim olmayacak! Ama CHP örgütleri göreve davet ederse, kendisi de “Ben ayrılacağım” derse, hazırım. Ama burası çok önemli. Sakın yanlış bir şey yazılmasın: Ben karşısına çıkıp rakip olmayacağım! Beni cumhurbaşkanı adayı yapmış bir genel başkanın karşısına çıkıp böyle bir vefasızlık yapmam!

Haberin Devamı

Gazeteci İsmail Küçükkaya'ya attığı 'adam kazandı' mesajıyla ilgili "Ben gazeteci olsaydım “‘Tayyip Erdoğan kazandı’ diye mesaj attı İnce” derdim. ‘Adam’ lafını kullanmazdım. Gazeteci gazeteci olsun bir itirazım yok ama insanlığımız da bir kenarda dursun!" ifadelerini kullanan İnce, "Meydanlarda Yılmaz Özdil'i yuhalattı" iddiasını da kesin bir dille yalanladı.

TABİİ Kİ O GECE ERDOĞAN’LA GÖRÜŞMEDİM

O gece Erdoğan’la tabii ki görüşmediM. Kendimize karargâh yaptığımız yerdeydim. Eşim ve kardeşlerim dışında dört milletvekilimiz ile mitinglerde beraber olduğum 40-50 kişi de vardı yanımda. Hiçbir yere gitmedim, kimseyle görüşmedim. Arkadaşlar, “Açıklama yap!” dedi ama “Gerek yok, sabah yaparım” dedim.