Gazete Vatan Logo

Muharrem İnce'den iddialı çıkış!

CHP'de Genel Başkan adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce kurultay öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP'yi alternatif yapmak, iktidar yapmak, AK Parti'yi yenmek için heyecanlı olduğunu belirten İnce, bunun, parti içi yarıştan kaynaklı değil, Türkiye'yi yönetme heyecanı olduğunu kaydetti. 700'ün üzerinde oy alacağını düşündüğünü belirten İnce, "Baktığınızda toplanan imza ile alınan oy birbirine hiç uyuşmamaktadır. Bu kez ise burada bir rekor olacak. Sayın Genel Başkan, topladığı imzanın üçte birini, ben topladığım imzanın 3 katını alacağım. Vicdanı olan insanların vicdanıyla oy kullanacaklarını biliyorum" dedi.

'2015 SON ÇIKIŞ'

Kurultayda anahtar liste sunacağını kaydeden İnce, Türkiye'de birçok sorun varken CHP'nin halka umut ve iktidar alternatifi olamadığını belirterek, "Köprüden önceki son çıkıştır bu. Türkiye'deki son seçimdir. Eğer bu seçimde bunları durduramazsak, vah benim ülkemin haline. Eğer insanlar, 'Sayın Kılıçdaroğlu, bunu durdurur' diyorsa, diyecek bir şey yok. Ben inanmıyorum durduracağına" dedi.

Haberin Devamı

'İNDİREMEYEN BIRAKSIN'

İnce, sopa göstererek disiplin olmayacağını ifade ederek, şöyle konuştu: "Bu partinin gençlik kollarında tuvaletlerini yıkamışım, bayraklarını asmışım, partinin baraja takıldığı gün il başkanlığı yapmışım, tek başıma çelengimi alıp, partiye koymuşum. Ben 1999'da parti baraja takıldığında sabaha kadar ağlarken Sayın Genel Başkan, DSP'de milletvekili olmak istiyordu. İş Bankası'na 4 tane üye atamak için genel başkanlıkta ömür tüketmem. Erdoğan'ı oradan indiremezsem çeker giderim. Sayın Genel Başkan 2010'da benim gibi düşünüyordu. İndiremiyorsun işte. Gel bırak bu kardeşine." Muharrem İnce'nin destek beklediği Emine Ülker Tarhan'dan da olumlu yanıt geldi. Tarhan destek mesajında, "Partimizin değerleri ve iktidar hedefine ilişkin vereceğini ümit ettiğim mücadelesinde yürekten başarılar diliyorum. Yolu açık olsun" dedi.