Gazete Vatan Logo

Muharrem İnce: Seçim sonuçlarını kabul ediyorum

Muharrem İnce, CHP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. İnce, 'Bize ulaştırdıkları tutanaklarda YSK'nın açıkladığı oranlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Olan farklılıklar toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Seçim sonuçlarını kabul ediyorum' dedi. İnce, gazeteci İsmail Küçükkaya'ya gönderdiği 'Adam kazandı' mesajı ile ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca Muharrem İnce, konuşmaya başlamadan TRT ekibini dışarı çıkardı.

Muharrem İnce: Seçim sonuçlarını kabul ediyorum

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçim sonuçlarının ardından ilk konuşmasını yaptı. Seçim sonuçlarını kabul etitğini dile getiren İnce'nin açıklamalarının satır başları şöyle:
"TEHDİT İDDİALARININ HEPSİ YALAN"

Değerli basın mensupları çok teşekkür ederim ilginiz için. Sağ olun var olun. Öncelikle sosyal medyada dolaşan bu asparagas haberlerle başlayayım, bunların hepsi yalandır. Bunlar birkaç şizofrenin hasta insanların, ciddiye alıp yaymak da problem ama. Böyle bir şey yok, böyle bir şey yok. Yok ben saraya gitmişim falan, bunların hepsi asparagas şeylerdir.

"HEDEFİMİZ OYUMUZU 30 MİLYON YAPMAK"

İkincisi 15 milyon yurttaşımız bana oy verdi. Bir kere bu hedefimiz bu 15 milyonu 30 milyon yapmak. Birinci hedefimiz bu. Bu kısa sürede 30 milyon yapılabilir, buna inanıyorum. Bunun için uğraşacağım, bunu herkes böyle bilmesi lazım.

Sayın Erdoğan, lütfen artık bugünden sonra AK Parti Genel Başkanı gibi davranmayınız. 81 milyonun cumhurbaşkanı olunuz. Benim sloganımı kullanmanızı tavsiye ederim. Artık hepimizin cumhurbaşkanı olun. Bu gerginliğe son verin, kucaklayın milleti. Ben seçilseydim öyle yapacaktım. AK Parti genel merkezine gelip sizin çayınızı içecektim. AK Partilileri kucaklayacaktım. Sayın Erdoğan’dan bunu bekliyorum Bu seçimi ilan edilme biçiminden, sonuçların açıklanmasına kadar her şeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur. Seçime kan bulaşmıştır. Suruç’ta ve Erzurum’da yaşananlar bu seçimi, kanun bulaştığı seçim olarak tarihe geçmiştir. Seçim sonuçlarına dönük elbette açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadır.

Haberin Devamı

REFERANDUM VURGUSU

16 Nisan’da hayır ve evet bloku olarak bir şekillenme ortaya çıkmıştı. Bu seçimde hayır blokunun, 16 Nisan’ın gerisinde bir oy alması açıklanmaya muhtaçtır. Seçim sürecinde oylara müdahale edildiğini, sandıklarda usulsüzlükler yaşandıklarını gördük. Görevli arkadaşlarımız bunlarla mücadele ettiler.

"SEÇİM SONUÇLARINI KABUL EDİYORUM"

Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Altında bizim görevlilerimizin imzası bulunur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazan rakamlardır. Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları tutanaklarda, YSK’nın açıkladığı oranlar ve rakamlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Olan farklılıklar toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

Haberin Devamı

"EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAMAK ZORUNDAYIZ"

Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştır. Parlamenter sistemle bağını koparmıştır. Toplumsal barışımızı tehdit eden faktörler iş başında olmaya devam edecektir. Tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçilmiştir. Geleceğimize dair her zaman büyük endişelerimiz olmaya devam edecek. Her 3 vatandaştan birinin onayını almış biri olarak tüm vatandaşların takdirini kazanma mücadelemi sürdüreceğim. Bize düşen söylediklerimizin takipçisi olmak ve seçimde yaşadığımız heyecanı büyüyerek devam ettirmektir. Türkiye Tayyip Erdoğan ve kadrolarıyla yaşamını sürdüremez. Yerel seçimlere kadar süreci çok iyi değerlendirmeliyiz. Kendi adıma beni aday yapan partime ve tüm seçmenlere dönük çıkaracağımız sayısız dersler bulunmaktadır. Eksikliklerimizi tamamlamak zorundayız. Bize düşen yanlışlarımızı düzeltmek olmalıdır.

Haberin Devamı

"ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Birbirimize güvendiğimizde çok şeyler yapabileceğimizi bu seçim göstermiştir. Geleceğimizi kazanmak için herkesle birlikte olmaka devam etmeliyiz. Benim gündemim Türkiye'dir. 15 milyon insan bana güvenip oy vermiştir. Gençlerin payının çok yüksek olduğunu biliyorum. Sizlerin bana olan güveni devam ettiği sürece ben bu mücadeleyi sürdüreceğim. Aynı kararlılıkla bugünden itibaren çalışmaya devam edeceğim.
CHP GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY MISINIZ?
Parti için konuları tartışmayacağım sizlerle. İstediğiniz kadar sorun ben cevap vermeyeceğim. Mücadele etmek için illa milletvekili olmak gerekmez. 16 yıl vekillik yaptım zaten. Siyasi kadrolarda bulunmuş bir insan onun yolunu bulacaktır.
İSMAİL KÜÇÜKKAYA AÇIKLAMASI: HATA YAPTIM
Orada bir hatam oldu, onu kabul edeyim. Ben İsmail Küçükkaya'ya arkadaşça bir mesaj attım, onun haber yapacağını tahmin etmedim. Emin olun onu haber yapacağını düşünmediğim için, çünkü takip ediyordum ben seçim sonuçlarını, her şey netleşsin ondan sonra açıklama yapacaktım. Sonuçları bekliyordum ama demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmamız gerekiyormuş.
Oy çalmışlar mıdır, evet çalmışlar mıdır? 10 milyon çalmışlar mıdır, hayır. Arada 10 milyon fark var. Bunları görmek istedim, onun için kaçtığımız, tehdit edildiğimiz yok. Tweetlerle öğrenilmesi şık olmamıştır.
KILIÇDAROĞLU İLE TELEFONLA GÖRÜŞTÜM

CHP'nin yanlışları vardı. Bu konulara girmeyeceğim.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştük..

"41 YIL SONRA 30 BARAJINI GEÇTİK"

Diğer muhalefet partileri biraz fazla oy alsa seçimin ikinci tura kalacağını açıklayan İnce, "41 yıl sonra 30 barajını geçmişiz. 8-9 puan fazla almışız. Dİğer muhalefet partileri 10'un üzerinde alsa seçim ikinci turdaydı. 30 barajını yıktık, 50'yi de yıkabiliriz" diye konuştu.

Muharrem İnce, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ile görüşme yapacağını belirtti.

"GALİP GELMİŞTİR YAPILACAK BİR ŞEY YOK"

Elimizde sonuçlar varsa ve buradan sonuç belliyse yenilgiyi kabul edip elmemek sizin elinizde değil. Sokaklara çıkalım demokrasi değildir. 50.1 olur, 1000-2000 oy çalarlar sokaklara çıkalım doğrudur. Galip gelmiştir, yapılacak bir şey yoktur.
Dün akşam Erdoğan'la uğraşacak halim yoktu, görüşmedim. Tebrik etmedim, zamanı var daha. Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül kavga etsin, oyumuz artsın. Ben bu mantıkta birisi değilim. Kaybettik, kabul etmeyelim, bu mantıkta da değilim. 50 günlük bir kampanyada 41 yıllık 30 barajını aştık. 500 günlük bir kampanyada neler yapabileceğimizi herhalde milletimiz kabul eder.
"İLK TURDA HEDEFİM YÜZDE 35'Tİ"
"İlk turda hedefim yüzde 35'ti" diyen İnce, "35'i aşaraksak birinci turda ikinci turda alırım diyordum. Buna yaklaştık fakak İYİ Parti ve HDP'nin 12 bandında oy alacağını düşünüyordum. Saadet'i 3 görüyordum. İkinci turda seçimi alacağız diyordum. Bugün olsa yine aynı şeyi düşünürdüm. Diğer muhalefet partileri tahminlerin altında kaldılar" şeklinde konuştu.
Yalova küçük bir Türkiye'dir. Rize gibi bir biçim değildir. Rizelilik ve Yalovalılık aynı şeyde birleşmiyor. Anlıyorsunuz ne demek istediğimi. Hepinize teşekkür ediyorum.
Dün görüşlerine hiç katılmadığım Erdoğan bile güzel bir şey söyledi. Bizde katılım yüzde 80'lerin üzerinde. Yüzde 30'larda katılım dersi olan ülkeler bize katılım dersi vermesin.

Haberin Devamı