Gazete Vatan Logo

Muhaliflerine görev verdi

ABD’nin seçilmiş Başkanı Donald Trump, kampanya döneminde kendisine destek vermeyen Güney Carolina Valisi Haley ve Betsy Devos’u önemli görevlere atadı

Muhaliflerine görev verdi

ABD’de 20 Ocak’ta yemin ederek göreve başlamaya hazırlanan müstakbel Başkan Donald Trump, bir ilke imza atarak, ekibine kampanyası döneminde kendisine destek vermeyen 2 kadın siyasetçiyi dahil etti. Trump ilk olarak, ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçiliği’ne Güney Carolina Valisi Nikki Haley’yi atadı. Hindistan kökenli olan 44 yaşındaki siyasetçi, kampanya döneminde Trump’ın rakipleri Marco Rubio ve Ted Cruz’a destek vermişti. Ülkenin en muhafazakar eyaletlerinden Güney Carolina’nın azınlık mensubu ilk kadın valisi olmayı başaran Haley, gençlik yıllarında Hristiyanlığı kabul etmiş bir isim. Eşi Ulusal Muhafızlar’da subay olan Haley, eyaletine Suriyeli mülteci kabul etmemesi ve Başkan Obama’nın sağlık reformuna itiraz etmesiyle adından söz ettirmişti.

Sendikalar tepkili

Trump, eğitim bakanlığı görevine de, yine ön seçimlerde kendisine destek vermeyen Cumhuriyetçilerden Betsy Devos’u aday gösterdi. Trump, hafta sonunda gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Devos’un, ‘eğitimin tutkulu bir savuncusu’ olacağını söylemişti. Eğitim sendikaları ise, kozmetik devi Amway’in varislerinden Dick Devos’la evli olan müstakbel Eğitim Bakanı’nın bu görev için uygun isim olmadığı görüşünde.

Haberin Devamı