Gazete Vatan Logo

Muğla’yı karıştıran makam aracı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Gürün’ün yaklaşık 300 bin Euro (850 bin lira) değerindeki 2015 model Mercedes makam aracı tartışma yarattı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün makam aracı olarak Mercedes S 350 BlueTEC’i tercih etmesine tepkiler sürüyor. CHP İl Başkanı Mürsel Alban, makam aracının banka promosyonu ile alındığını belirterek, “Belediye tarafından 300 bin Euro’ya (yaklaşık 850 bin lira) araç alınmıştır söylemleri kesinlikle yanlıştır. İlgili araç belediyenin bir bankada bulunan mevduatından dolayı ilgili banka tarafından belediyemize tahsis edilmiştir. Belediyemiz yakıt masrafını karşılamaktadır. Aynı yöntem Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde de kullanılmaktadır. Son günlerde yapılan haberlerin doğruyu yansıtmadığı kamuoyuna duyurulur” dedi.

Denizli’nin borcu az

Alban’ın açıklamasına AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci tepki gösterdi. Küreci şunları söyledi: “Türkiye’nin en fazla borçlu dördüncü kurumundan biri olacaksın, aldığın aracın bankanın promosyonu olduğunu söyleyeceksin. Bir de ’Denizli Büyükşehir de aynı yöntem ile araç almıştır’ diyeceksin. Öncelikle Denizli Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de en az borcu olan belediyedir ve personeli ile ihtiyaç sahiplerine ekstra destek verebilmektedir. İkincisi, madem bankadan 1 milyonluk promosyonunuz var, bunu önce personeliniz, sonra ihtiyaç sahibi ailelere bir fon için neden kullanmayı düşünmediniz veya bahsettiğiniz bütçe yetersizliği konusunda niçin kullanmadınız?”

Haberin Devamı

Kanuna karşı

Banka promosyonları konusunda da ilgili kanun maddesini hatırlatan Küreci, “Bu makam aracı için ödenen her bir damla mazot parası yasal değildir. Sosyal demokrat geçinen ama kendi konforundan taviz vermeyen yöneticiler halkın parasını çarçur edemez. Muğla Büyükşehir Belediyesi açıkça kanuna karşı gelmekte ve suç işlemektedir. Günlerdir saray edebiyatı yapanlar, sarayın maliyet hesabını yapanlar, alın size başka malzeme” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek’in de makam aracı olarak kullandığı Mercedes S350 dönemin Valisi Mustafa Temel Koçaklar’a İl Özel İdaresi tarafından çıkarılan bütçe ile alınmıştı.

Haberin Devamı