Gazete Vatan Logo

Muğla'da kedi-köpek katliamı

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Yalıkavak Beldesi’ndeki bir tatil sitesinde üç gün içinde çoğu sahipli 15 köpek, 20 kedinin zehirli yiyecek verilerek öldürülmesi tepkilere neden oldu. Hayvanseverler, katliamdan sorumlu tuttukları site yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu. Site yönetimi ise bir toplantıyla haklarındaki iddiaları reddetti.

Yalıkavak Beldesi, Gökçebel mevkiinde 400 villanın bulunduğu Spor Kent-1 Tatil Sitesi’nde son üç gün içerisinde 15 köpek ve 20 kedi, zehirli yiyecek verilerek öldürüldü. Zehirlenen 5 köpek ve 6 kedi ise hayvanseverler tarafından veterinere götürülerek son anda kurtarıldı. Anneleri ölen üç yavru kediye sitede yaşayan Alman vatandaşı 52 yaşındaki Anetta Gültekinoğlu sahip çıktı.

Çoğu sahipli hayvanların zehirlenmesi, aralarında Alman ve Fransızların da bulunduğu tatilcilerin tepkisine neden oldu. Site sakinlerinin bir bölümü, katliamdan sorumlu tuttukları site yöneticisi Fatih Çam ve yönetim kurulu üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Site sakinlerinden Faruk Gerger, "Sitenin bekçisi var ve etrafı tel örgülerle çevrili. Bu nedenle dışardan birinin gelip kedi ve köpekleri zehirlemiş olması zor. Site yönetiminden de bu konuda tatmin edici bir açıklama gelmedi. Bunun üzerine şikayette bulunduk" dedi.

DEDEKTİF DEGİLİZ

İddialar üzerine Spor Kent-1 Tatil Sitesi yönetimi tarafından bir toplantı düzenlendi. Site yöneticisi Fatih Çam, iddiaları kabul etmeyerek, hayvanların katledilmesiyle kendilerinin bir ilgisi olmadığını ileri sürdü. Hayvanların öldürülmesinin kendilerini de üzdüğünü belirten Çam, "Ancak, bunu yapanları ortaya çıkarmak bizim görevimiz değil. Biz ne dedektif ne jandarma ne de zabıtayız" dedi. Fatih Çam, site sakinlerinden şüphelendikleri kişiler varsa kendilerine bildirmelerini de istedi. Site sakinleri toplantıda sık sık Çam’la tartıştı.

Yalıkavak İlçe Jandardma Komutanlığı ile belediye, hayvanları katleden kişi veya kişilerin bulunması için soruşturma başlattı.

Haberin Devamı