Artık gafil avlanma Türkiye!

‘Hayat öğretir, eğitir, belletir, burnumuzu sürter, acıtır, incitir, ezer, hiçleştirir, dibe batırır, utandırır, ama gene de iyi gelir!’

***

Bahariye Caddesi’nde güneşin gözlerimizi kamaştırıp durduğu bir zaman diliminde bir dost eli beni durduruyor, sonra sarılıyoruz. Kim olduğu önemli değil, o kadar dost ki! Sarıldıktan sonra fark ediyorum ki Özen bu, Özen Yula... (Bu arada yukardaki sözler ona ait.)

Ne zamandır sokak ortasında böyle pattadanak sıcak bir buluşma yaşamadıydım. İki üç cümle sarf ediyoruz. Güzel, kısa, içten şeyler.

Ayrılırken ‘inadına iyi olacağız’ sözü veriyoruz birbirimize.

***

İyi olacağız da...

Gündemin hızına rağmen, asla atlanılmaması gereken bir ‘sorunumuz’ olduğu için öncelikle şu soruyu sormadan geçemeyeceğim: Konyalım, ne iş?

Bir futbol maçında, ölülerimize saygı duruşu yapılırken tekbir getirmek ve ıslıklamak da ne oluyor şimdi? Haydi bizim yüreğimizi umursamıyorsunuz... Peki böyle yaparken, toprağınızın en büyük sevgisi, sevgilimiz Mevlana’nın yüreği sızlamaz mı dersiniz? Sızlar Konyalım, sızlar ki hem de nasıl...

Haberin Devamı

***

İyi olacağız. Başka çaremiz yok.

Medyascope, başta Ruşen Çakır olmak üzere bir grup iyi ve ‘yasaklı’ gazetecinin, esaslı fotoğrafçı ve eski arkadaş Manuel Çıtak’ın mekânsal (ve ciddi emek gerektiren) sponsorluğunda ‘çünkü özgür’ sloganıyla periscope ve canlı yayın odaklı çok farklı bir oluşum deniyor. Özellikle Ünsal Ünlü’nün gazete yorumları çok ilginç. İngiliz premier ligini gazetemizin foto muhabiri İlker Akgüngör’den dinlemekse apayrı bir keyif... Ve daha bir sürü nitelikli içeriği olan iş mevcut.

Mutlaka göz atın:

http://medyascope.tv/

Geçenlerde bir buluşmayı orada yaşadım. Medyascope’da, CHP İstanbul 2. Bölge adayı Melda Onur ve HDP İstanbul 2. Bölge Milletvekili (seçimde yine aynı yerden aday) Filiz Kerestecioğlu ile huzurlu, samimi ve nitelikli bir söyleşi yaptık.

Sohbet devam ederken Melda Onur’un Aralık 2014’te yaptığı Meclis konuşmasını hatırladık birlikte. Orada Ali İsmail Korkmaz’ı Meclis’e Ali-İsmail-Korkmaz diye üçlü saydırtan ve ardından ‘Çarşı Vicdandır Yargılanamaz’ cümleleriyle içimize su serpen Onur, Meclis’te görmek istediğimiz aktif, yetkin ve vicdanlı kadın profilinin en önemli temsilcilerinden biri. Bu seçimlerde CHP’nin onu 11. sıraya koymasını ise anlayamıyorum.

Haberin Devamı

Halihazırda Meclis’te bulunan HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun ise, HDP’nin en büyük kazanımlardan biri olduğu ortada. Kerestecioğlu, feminist gelenekten gelen derin bilgisiyle saha tecrübesine sahip bir hukukçu olarak sadece HDP için değil Meclis için de büyük bir kazanım. O akşamki buluşmada kendisiyle yapılan bir röportajı hatırlattım ona.

O röportajda şöyle demiş Kerestecioğlu:

‘İnsanların huzur ve barış içerisinde, neşesini saklamadan, rahatça soluk alarak, yoksul olmadan, barış içerisinde yaşaması çok mümkündür. Buna dair bir özlemim var. Bunu yapabiliriz.’

‘Bunu yapabilir miyiz gerçekten?’ diye sordum. ‘Neşeli ve mutlu olmaktan utanmayacağımız bir ülke mümkün mü?’

‘Bu hâlâ mümkün’ dedi Kerestecioğlu. ‘Yeter ki gafil avlanmayalım.’

Haberin Devamı

Artık gafil avlanma Türkiye. İyilikle bezenmiş bir umut için, temel şartlardan biri bu.

DİĞER YENİ YAZILAR