Van’dan mektup var!

Haberin Devamı

Fatma Çoban’la tekrar haberleştik. Şubat ayında kendisiyle ilgili bir yazı yazmıştım. Van’da kas hastalığıyla yaşarken tekerlekli sandalyesinde depreme nasıl yakalandığını paylaşmıştım sizlerle. Ancak daha ötesi de vardı. Fatma Çoban bir kas hastası olarak yaşadıklarının başkalarına yol göstermesini de istiyordu. O, yaşamını sadece Van’daki kas hastalarına değil, Türkiye’deki bütün kas hastalarına adamış bir insandı da. Bütün gün bilgisayar aracılığıyla hastalara ulaşıyor ve onların ihtiyaçlarının karşılanması konusunda elinden geleni yapıyordu.

(Yazıyı tekrar hatırlatalım: Tekerlekli sandalyedeki deprem

http://haber.gazetevatan.com/tekerlekli-sandalyedeki-deprem/429803/4/Haber)

Yazının ardından kas hastalarına destek vermek isteyen çok sayıda gönüllü çıkmış ve ‘ne yapabiliriz?’ diye ona sormuş. Bu onu çok sevindirmiş. Doğrusu ben de sevindim. Hem yazdıklarımın bir işe yaramasına, hem de bu ülkedeki iyi insanların varlığına. Hatta bir tane okurumuz bir ilimizdeki genç bir kas hastasının her türlü eğitim masrafını karşılamaya bile başlamış. Kendisine buradan teşekkür ediyorum.

Gelelim Fatma Çoban cephesindeki son gelişmelere. Onun bana ilettiği mektubu size aktarıyorum.

“Bizler, Kas Hastaları Hasta Gönüllü Ağı (HASGAP) olarak, hayatının çok büyük bir bölümünü, tedavisi mümkün olmayan kas hastalıklarıyla mücadeleye adayan ve bu amaçla kurduğu Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’ni bugüne kadar sırtında taşıyan çok değerli bilim insanı, aydın ve gönül dostu Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in omuzlarında taşıdığı yükü alabilmek amacıyla bir proje tasarladık: 100 Altın İnsan Projesi.

100 Altın İnsan Projesi ile Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’ne, onun kas hastalıkları ve sonuçlarıyla mücadelesinde ihtiyaç duyduğu bütçenin sağlanmasını hedeflemekteyiz.

Hasta-Gönüllü Ağımızın üyeleri olarak, ülkenin dört bir yanında sahip olduğumuz büyük kısıtlara aldırmadan bu güzide derneği yaşatacak altın kalpli insanları bulabilmek amacıyla yola koyulduk. Çoğumuz evimizden dışarı çıkamamakta, bir kısmımız sadece parmaklarıyla ağ faaliyetlerine katılmakta, bazılarımız ise bir solunum cihazına bağlı olarak bizlere güç ve enerji taşımaktadırlar.

Sizden Hasta-Gönüllü Ağının bugünlerde üzerinde ağırlıklı olarak durduğu 100 Altın İnsan Projesi’ni toplumun bizi görmeyen kesimleriyle paylaşmanızı ve ülkemizdeki altın kalpli insanlara bizi anlatmanızı rica ediyoruz.

Gönül beraberliğimizin daim olması dileğimizle.

HASGAP - Kas Hastaları Hasta Gönüllü Ağı Yöneticisi

Fatma Çoban (fatma.coban@kasder.org.tr)

100 Altın İnsan Projesi Türkiye’deki yaklaşık 100 bin kas hastasına yardım elini uzatmayı amaçlıyor. Temelde parasal destek istiyorlar ancak asıl amaç bu değil. Hayatı maddi ilişkilerin dışında ‘paylaşarak’ yaşayabilenlere ve bu paylaşımdan gerçekten mutlu olanlara ulaşabilmeyi, hep birlikte bir yerlere varabilmeyi umuyorlar.

Bu umutlarının karşılık bulmasını diliyorum.

***


Seyfi Teoman. Salı günü o gitti.

Başarılı genç yönetmeni çok erken yitirmenin üzüntüsü içersindeyim.

DİĞER YENİ YAZILAR