Gazete Vatan Logo

Müge Anlı'ya büyük şok!

'Paralel operasyon' kapsamında ortaya çıkarılan yasadışı dinleme kayıtları arasında ilginç bir detay göze çarptı. Müfettiş raporuna göre TV programcısı Müge Anlı önce "silahlı örgüt üyesi" olarak sahte bir isimle dinlenmiş.

İstanbul Emniyeti’nde 2008-2013 yılları arasında yapılan hukuk dışı dinlemelere ilişkin hazırlanan polis müfettiş raporuna göre; tele-kulak mağduru isimler arasında, TV programcısı Müge Anlı da girdi.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, tutuklanan Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in radarına yakalanan Anlı, 2009 yılında “Müge Öztekin” sahte adı ve IMEİ numarası üzerinden dinlendi.

Dinleme gerekçesinde Anlı’nın “silahlı suç örgütü üyesi” olduğu ileri sürüldü.

Üç ay sonraki uzatma kararında bu kez de, “sokak satıcıları vasıtasıyla ilkokul önlerinde uyuşturucu sattıran bir çetenin üyesi olduğu” ileri sürüldü.

Bu evrakın altında da, Yılmazer’le birlikte tutuklanan Erol Demirhan’ın adı yer aldı. Polis müfettişleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda Müge Anlı’nın sahte isimle ve gerçek dışı bir suçlama ile dinlendiğinin belirlenmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Savcı Okan Özsoy, 25 Mayıs’ta Müge Anlı’nın ifadesini aldı. Anlı, ifadesinde, “Öztekin” diye bir soy isminin hiçbir zaman olmadığını, suç örgütü lideri diye adı geçen O.K. ve iki kişiyi tanımadığını belirtti.

Haberin Devamı