Gazete Vatan Logo

Müftü Artan: Haram olsa almazdım

Van Müftülüğü de bankadan promosyon passat otomobil aldı

VAN Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız'ın, öğretmen maaşlarının yatırılması karşılığı bankadan Volkswagen Passat marka araç alarak spekülasyonlara yol açmasından sonra, Van Müftülüğü'nün de Diyanet Vakfı adına bankadan promosyon olarak aynı araçtan aldığı belirtildi. Olayı doğrulayan Müftü Osman Artan, "Aracın alındığı para faiz veya haram değildir. Eğer bu para bana verilmiş olsa ve ben kendim için kullansaydım o zaman haram olurdu. Ancak bu para kurumdan kuruma bir hediyedir" dedi.

Van Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, öğretmen maaşlarının yatırılması için anlaştığı bankanın verdiği promosyon parayla satın aldığı Volswagen Passat marka araçtan Van Müftülüğü'nün de aldığı belirtildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Ağabeyi Ramazan Çelik'in de ortağı olduğu iddia edilen Volkswagen bayisinden 51 bin 250 YTL karşılığında aracı aldığını doğrulayan Van Müftüsü Osman Artan, araç alımında usulsüzlük olmadığını, bu tür olayların çok büyütülmemesi gerektiğini söyledi.

"HARAM OLSA ALMAZDIM"

Promosyonun haram olup olmadığı konusuna da açıklık getiren Müftü Artan şunları söyledi:

"Personelin maaşının yattığı banka anlaşmamız gereği bizim kurumumuza bu parayı hediye ediyor. Biz de bu parayla hizmet için bir araç aldık. Ancak Milli Eğitim Müdürü Yıldız'ın aracıyla aynı olması belki spekülasyonlara yol açacak. Ama bu aracın alımında hiç bir usulsüzlük yok. Ayrıca bütün personelimizin rızasını da aldık. Bu promosyon ne faiz, ne de haramdır. Çünkü kurumdan kuruma verilen bir hediyedir. Bu araç benim makam aracı olarak kullanılmıyor. Hizmet için kullanıyoruz. Eğer haram olsaydı

Haberin Devamı