Gazete Vatan Logo

Müebbet istendi tahliye oldu

Antalya’da 7 yıl önce manken Burcu Çağlayan’ın balkondan düşerek ölümüne ilişkin davada, tutuklanan erkek arkadaşı İbrahim Tokgöz’ün tutuksuz yargılanmasına karar verildi

Müebbet istendi tahliye oldu

Balkondan düşüp ölen manken Burcu Çağlayan davasında mahkeme sevgilisi İbrahim Tokgöz’ün tahliyesine karar verdi. Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık İbrahim Tokgöz, tutuksuz yargılanan Murat Ergüç, sanık avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Duruşmada savunması alınan İbrahim Tokgöz, Burcu Çağlayan’ın ölümünün üzerinden 3 yıl geçtikten sonra ve iddianame düzenlenmeden önce alınan tanık ifadelerinin görgüye dayalı beyanlar olmadığını, başkalarından duyulan sözler olduğunu savundu. Tokgöz, tanık ifadeleri nedeniyle tutuklu olduğunu öne sürdü. Avukatı Naim Karakaya ise olay yerinde keşif yapılması, bilirkişi raporu, olayla ilgili görüntü ve fotoğrafların yeniden değerlendirmesini talep ettiklerini kaydetti.

‘Adli kontrol yeterli’

Cumhuriyet Savcısı Hacı Mehmet Güdül tarafından açıklanan mütalaada, Burcu Çağlayan’ın, İbrahim Tokgöz ile arkadaş olduğu, Tokgöz’ün başka bir kadınla ilişkisinin bulunmasını Çağlayan’ın kıskandığı belirtildi. Olay gecesi Burcu Çağlayan’ın bir barda İbrahim Tokgöz’ü bir kadınla gördüğü anlatılan mütalaada, Çağlayan ve Tokgöz’ün tartışma çıktığı, çıkan tartışmada Çağlayan’ın Tokgöz’ün başında soda şişesi kırdığı, bunun üzerine sinirlenen Tokgöz’ün Burcu Çağlayan’ı balkondan attığı ifade edildi. İbrahim Tokgöz, esas hakkındaki savunmasında mütalaayı kabul etmeyerek beraatını istedi. Mahkemeye heyeti, sanık İbrahim Tokgöz’ün savunmasının alınmış olması, dosyada delillerin toplanmış olması, tutuklama ile hedeflenen gayenin gerçekleşmiş olması, bu aşamadan sonra adli kontrol tedbirlerinin yeterli olacağı gerekçesiyle yurt dışı yasağı uygulanmak üzere sanığıı tahliye etti.

Haberin Devamı