Gazete Vatan Logo

Müdürün öldürdüğü imamlar toprağa verildi

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Sarılar beldesinde kütüphanede lise müdürü Orhan Çiğdem tarafından tabancayla öldürülen imamlardan, Mustafa Beleda Nevşehir'in Acıgöl ilçesi Karapınar Beldesi'nde, İzzet Teke ise Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde toprağa verildi

Öldürülen imamların yakınları "2 yıl içinde 2 ayrı beldeye sürgün edilen ve ruhsatsız tabanca taşıyan bu kişiye eğitimci olarak koskoca lise nasıl teslim edilmiş" diye tepki gösterdi. Lise müdürünün olayda kullandığı ruhsatsız tabancasını, okuldayken kömürlükte sakladığı belirtildi.

Sarılar Beldesi'nnde büyük yankı uyandıran cinayetle ilgili gelişmeler, yapılan soruşturma sonucu netleşti. Jandarma tarafından yapılan soruşturmaya göre, İkindi namazını kıldırdıktan sonra camilerinden çıkıp CHP'li belediyeye ait kütüphane binasına gelen ve burada kütüphane görevlisi Mustafa Kır'ın ikram ettiği çayları içen 35 yaşındaki Merkez cami imamı Mustafa Beleda, Fatih Camii imamı 24 yaşındaki Veysel Aydın ile Sarılar Yenisoy Mahallesi camii imamı 27 yaşındaki İzzet Teke aralarında sohbet etmeye başladı. Bu sırada, içeriye daha önce Avanos ilçesindeki İmam Hatip Lisesi'nden, ögrenci velilerine sert ve kırıcı davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında açılan idari soruşturma nedeniyle, müfettiş raporuyla önce Özkonak, sonra da Sarılar Beldesi'ne gönderilen lise müdürü Orhan Çiğdem girdi. Çiğdem, sohbet ederek çay içen 3 imama, "Daha önce görev yaptığım Avanos İmam Hatip Lisesinde bir öğretmen, son sınıfta okuyan bir kız öğrencisi ile evlenmek istedi. Buna tepki gösterdim. Siz ne diyorsunuz?" diye sordu. İmamların, `buna dinen ve yasal olarak bir engel bulunmadığını' söylemeleri üzerine, lise müdürü Orhan Çiğdem birden ayağa kalkarak, imamlara "Siz sapıksınız" diye bağırdı. Müdür Çiğdem, daha sonra imamların oturduğunu masadaki çay bardaklarını yere attı.

MERDİVENDEN DÖNÜP KURŞUN YAĞDIRDI
Tartışmanın büyümesi üzerine, kütüphane görevlisi Mustafa Kır, kavga çıkmaması için Sarılar Lisesi Müdürü Orhan Çiğdem'i kolundan tutup, dışarı çıkardı. İmamların kendisine verdiği yanıt ve tartışmaya öfkelenen lise müdürü merdivenden geri dönerek, ikinci katta bulunan kütüphane odasına girmek istedi. Belinde bulunan ve okuldayken lisenin kömürlüğünde sakladığı belirlenen Brownig marka ruhsatsız tabancasnı çıkaran Orhan Çiğdem, kapıyı kapatmak isteyen imamların üzerine kurşun yağdırdı. Kurşunlar vücutlarına isabet eden imamlar Mustafa Beleda ve İzzet Teke olay yerinde yaşamını yitirdi. Olaydan sonra jandarma tarafından yakalanan ve soruşturmanın ardından, can güvenliği nedeniyle Avanos İlçesi'ne götürülen Orhan Çigdem'in, okulda da sürekli internete girdiği, beldeden kimseyle konuşmadığı belirtildi.

Jandarma tarafından olayla ilgili adli soruşturma yapılırken, Avanos Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma başlattı. Milli Eğitim Bakanlığından da konuyla ilgili olarak müfettiş istendi. Avanos Milli Eğitim Müdürü İsmet Keskin, "lise müdürünün işlediği cinayet, yargıda. Ancak, idari açıdan biz de soruşturmamızı sürdürüyoruz" dedi

CENAZEDE TEPKİ
Sarılar beldesindeki iki ayrı camide görevli imamların cenezaleri, Sarılar beldesi kütüphanesinde Avanos'dan gelen Cumhuriyet savcısı Tolga Öztoprak tarafından yapılan incelemenin ardından tabutlara konuldu. Öldürülen 2 çocuk babası İzzet Teke'nin cenazesi Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'nde, 4 çocuk babası Mustafa Beleda'nın cenazesi ise, memleketi Acıgöl ilçesi Karapınar Beldesi'nde kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. Yahyalı ilçesinin Yenice Mahallesi'ndeki mezarlıkta defnedilen imam İzzet Teke'nin yakınları, "Bu nasıl eğitimci. Belinde ruhsatsız tabanca ile kovboy gibi dolaşan bir adama hangi kafalar okul teslim eder" diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı