Gazete Vatan Logo

Mudurnu Deresi kırmızı akmaya başladı

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ndeki Mudurnu Deresi, çevredeki fabrikaların atıklarını boşaltması nedeniyle kırmızı renkte akmaya başladı

Kuzuluk Beldesi sınırları içinde bulunan bir fabrika atıklarını Mudurnu Deresi'ne akıtınca deredeki suyun rengi kan kırmızıya döndü. Dere kenarında hayvanlarını otlatmaktnlar derenin bu halini görünce hayvanlarını kirlilikten uzaklaştırmak için çaba harcadı. Mudurnu Deresi'ne boşaltılan pisliği ve sudaki kirliliği gören Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, "Fabrikalar kurulsun işsizlik sona ersin diye kendimizi paralıyoruz. Ama bunu yaparken çevreyi kirletmeyecek sanayicileri bulmamız lazım. Bugüne kadar bu seçicilik gösterilmedi. Bundan sonra seçici olmanın gerekli olduğuna daha da inandım. Gerekli önlemi almalıyız. Yasalara uymayanları kesinlikle cezalandırmalıyız" dedi.

Mudurnu Deresi çevresindeki fabrikalarını atıklarını Mudurnu Deresi'ne boşalttığı öğrenen Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, dere yatağınını bulunduğu bölgeye zabıta ekibini göndererek incelemelerde bulundu. Başkan Yazıcı, bu tespitlerin tamamlanmasından sonra gerekenin yapılacağını söyledi.