Gazete Vatan Logo

Mudurnu'da 25 öğrenci hastanelik oldu

Bolu'nun Mudurnu İlçesi'ndeki Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 25 öğrenci, yüksek ateş, karın ağrısı, kusma ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı

Salgının nedeninin tespiti için araştırma başlatılırken, diğer öğrencilerin de rahatsızlanmasından endişe ediliyor.

Mudurnu İlçesi'nde, köylerden taşımalı sistemle gelen öğrencilerin eğitim gördüğü Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerden bazıları geçen cuma günü rahatsızlandı. Yüksek ateş, karın ağrısı, kusma ve halsizlik şikayetleri bulunan öğrenciler, aileleri tarafından Mudurnu Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tedaviye rağmen rahatsızlıkları geçmeyen öğrenciler, bugün Bolu'daki İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Sabah ambulanslarla getirilen 15 öğrenci hastanenin çocuk servisinde tedavi altına alındı.

Mudurnu'dan 10 öğrencinin daha hastanelerine getirileceğini belirten İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Uzun, "Yüksek ateş, karın ağrısı, kusma ve halsizlik şikayetleriyle 15 hasta hastanemize müracaat etti. Yapılan ilk değerlendirmede ateşe sebep olan nonspesifik bir bağırsak enfeksiyonu düşünülmüştür. Hastaların buna yönelik tedavilerine başlanmıştır. Şu an genel durumu kötü hastamız yok. İleri tetkik için dışkı ve kan örnekleri alınarak laboratuvara gönderildi. Hastalığa neden olan etken, laboratuvar sonuçları doğrultusunda belirlenecek" diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü ve Mudurnu Sağlık Grup Başkanlığı ekiplerinin, hastalığın nedenini tespit etmek amacıyla okulda inceleme yaptıkları bildirilirken, okulda hastalığın yayılmasından endişe eden bazı veliler, çocuklarını bir süre okula göndermeyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı