Gazete Vatan Logo
Magazin Müdavimlerini yaratan lezzetler

Müdavimlerini yaratan lezzetler

Şehrin buluşma noktası MUST, yeni sezona iddialı bir giriş yapıyor. Kısa zamanda Nişantaşı’nın en popüler mekanlarından olan MUST; mevsime uygun yenilenen zengin mönüsü, kokteylleri ve ünlü DJ’ler ile eğlenceye de kaldığı yerden devam ediyor. Mahalle kültürü ve lezzet buluşmasını ise işletmeci Ercan Gümüşkaya ile konuştuk.

Müdavimlerini yaratan lezzetler

İki yıl önce açılan MUST, şimdi şehrin en popüler mekanlarından biri oldu. Bunu nasıl başardınız?

MUST, açıldığı günden beri hem misafire olan saygısı hem de tüm konuklarını evindeymiş gibi hissettirip ağırlamasıyla popülerliğini koruyor. Kendimin gideceği ve müdavimi olacağı mekan ve yemekler hazırlıyoruz. Çünkü günümüzde bir mekanın müdavim yaratması ve bunu artırarak devam ettirmesi çok önemli. Tüm bunlar başarının sürdürülebilir olmasını sağlıyor. Ekip olarak da ilk günden beri bunun için çalışıyoruz ve aldığımız geri bildirimlerden çok memnunuz. Kendimizi sürekli bu çizgide geliştiriyoruz.

Yeme içme sektöründe şu an hangi trendler öne çıkıyor?

Yeme içme sektörü şu anda iki yöne doğru gidiyor. İlki, ortaya paylaşımlık ve atıştırmalıklar. Çünkü insanlar kendilerini yormadan, özellikle akşamları, ortaya servis edilen yemeklerden tadıyorlar. Diğeri de daha baskın olan, tüm güne yayılan trend olan beslenme modellerine uygun sağlıklı yemekler. Bunlar da şu an paleo, gluten-free, ketojenik ve vegan beslenme çeşitleri. Biz de tüm trendleri yakından takip ettiğimiz sürekli yenilediğimiz mönümüzü bunlara göre revize ediyoruz.

Haberin Devamı

TİTİZ BİR MÖNÜ ORTAYA ÇIKARDIK

Nişantaşı’nda olmanın ne gibi katkıları var? Sizce semtteki eski etki devam ediyor mu?

Nişantaşı bence hala popüler. Zaman zaman belli parametreler değişse de semtin şehir hayatındaki konumu ve önemi tartışılmaz. Bizden sonra açılan ve daha artmasını dilediğim yeni mekanlar ve yatırımlarla çok daha iyiye gidiyor. Hala çok iyi tasarım dükkanları, sanat galerileri, konser alanları ve alışveriş merkezleri burada. Tüm aktiviteler öncesi ya da sonrası için MUST ve diğer tüm mekanlar yılın her ayında konuklarını en güzel şekilde ağırlıyor.

MUST ambiyansıyla olduğu kadar yemeğiyle de oldukça iddialı. Mönüleri hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz?

Evet, MUST’da yemek en öncelikli faktör. Mönüdeki her değişiklik büyük bir titizlik ve araştırmalar sonucunda yapılıyor. Güncel olmak, müşterinin beklentilerini iyi analiz etmek ve ortaya iyi ürün çıkarmanın derdindeyiz. Bu aynı şekilde devam edecek.

Haberin Devamı

EKİMDE İYİ DJ’LERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ

Yeni sezonda müdavimlerinizi neler bekliyor?

Yeni sezonda mutfakta yine çok güzel şeyler oluyor. Çünkü MUST demek öncelikle iyi yemek demek. Dünya trendlerini her zamanki gibi çok yakından takip edip, ona göre yenileniyoruz. İlk günden beri mönülerimizi buna göre yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Yurt dışından gelen ve burada birlikte çalıştığımız çok iyi DJ’lerle trendleri belirleyen eğlence anlayışımızla unutulmaz gecelere ev sahipliği yapmaya da devam edeceğiz.

Sevilen kokteyllerinizde değişiklik var mı?

Kokteyllerimiz o kadar seviliyor ki, mekan harici kokteyl içmeye gelen çok sayıda müdavim var. Bu yıl iki çok yeni kokteylimiz olacak, şimdilik sürpriz.

Yemek sonrası eğlencede bu yıl neler olacak?

İlk olarak 4 Ekim’de, Mykonos ve Ibiza’da çok sevilen, “Made in Mykonos” turneleriyle de büyük beğeni toplayan ünlü Yunan DJ Vassili Christos setin başına geçecek. 31 Ekim’de çok sevilen Hallowen partimizde yine yabancı DJ’ler burada olacak. 29 Eylül’den itibaren de iki haftada bir her Cumartesi Serdar Sebemoğlu kabinde olacak. Diğer günlerde ise çok sevilen DJ’lerimiz müzikleriyle mekana renk katacak.

Haberin Devamı