Gazete Vatan Logo

Mucize kadından da umut yok!

15 aydır Yahoo'nun CEO'su olan Marissa Mayer, birkaç ay önce kendi getirdiği şirketin ikinci adamını işten kovunca piyasada umutlar azaldı...

Yahoo, son birkaç yıldır 'kötü gidişatı'yla teknoloji gündeminde hep ön sıralarda. Şirket 'gmail' karşısında her geçen gün kan kaybederken, Yahoo'nun başına ilk kez bir kadın CEO getirilmiş ve umutlar tazelenmişti. Büyük teknoloji firmaları arasında ilk kez bir kadın CEO olmuştu.

Mayer, uzun süre şirketi yapılandırmakla uğraştı ancak Yahoo'nun ne yeni logosu beğenildi, ne de beklenen 'yeni müşteri' oranı yakalanabildi.

YENİLGİYİ KABULLENİŞ

Mayer şimdi de çok güvendiği, Henrique de Castro'yu işten çıkardı. Castro şirketin ikinci adamı olarak şirkette birkaç ay önce işe başlamıştı. Aldığı kararlar şirket çalışanları ve borsa için endişe verici bulunmuştu. Mayer'in Castro'yu işten çıkarması, ekonomi çevrelerinde bir çeşit 'yenilgiyi kabulleniş' olarak yorumlandı...

Adweek'in raporuna göre bir süredir Mayer'dan reklam gelirlerini artırması yönünde baskı gören Castro ile Mayer'in arası günden güne açıldı ve istenen reklam geliri sağlanamayınca Mayer Castro'yu Yahoo'dan ayırmaya karar verdi.