Gazete Vatan Logo

Mucize iniş!

Pisti ıskalayan pilot, uçağı denize indirdi. 36 yolcu ve 11 mürettebat mucize eseri kazadan sağ kurtuldu

Mucize iniş!

Batı Pasifik Okyanusu ülkesi Mikronezya’nın Pohnpei Adası’ndan Papua Yeni Gine’nin (PNG) başkenti Port Moresby’ye giderken Chuuk bölgesindeki Weno Havalimanı’na aktarma için alçaldığı sırada denize inen uçaktaki 47 kişi çevredeki balıkçı teknelerinin yardımıyla sağ salim kurtarıldı, yolculardan 4’ü yaralandı. Radyo Yeni Zelanda’nMikronezya Federal Devletleri polisine dayandırarak verdiği habere göre, 36 yolcu ve 11 mürettebatıyla Pohnpei Adası’ndan havalanıp Yeni Gine’nin başkenti Port Moresby’ye doğru giden Air Niugini’ye ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı Mikronezya’nın Chuuk bölgesindeki Weno Havalimanı’ndan 160 metre uzaklıkta denize iniş yaptı. Batı Pasifik Okyanusu’ndaki adalar topluluğu Mikronezya Federal Devletleri, Yap, Chuuk, Pohnpei ve Kosrae adlı 4 eyaletten ve 607 adadan oluşuyor.

Hudson inişi gibi

Chuuk Havalimanı Müdürü Jimmy Emilio, yaptığı açıklamada, uçağın pistten yaklaşık 150 metre ilerdeki lagüne indiğini söyledi. Henüz kazanın nedeninin belirlenmediğini de açıklayarak incelemerin ertesi gün erken saatte başlayacağını ama şu an havalimanının olağan akışına devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

15 Ocak 2009 tarihinde içinde bulunan 150 yolcu ve 5 mürettebatla havalanan US Airways uçağı da kalkıştan kısa bir süre sonra motorlarına kuş çarpması sebebiyle kaptan Chesley Sullenberger sayesinde Hudson nehrine indirilmişti.