Gazete Vatan Logo

Mucize Annelik Okulu’nda geri sayım başladı!

“Hamilelik sırasında nasıl beslenmeliyim?”, “Bebekler neye ihtiyaç duyar?”, “İki yaş sendromu gerçekte var mıdır?”… Anne adayları ve annelerin aklındaki bu ve benzeri yüzlerce soruya karşılık bulacak...

Mucize Annelik Okulu’nda geri sayım başladı!

İlk 1000 gün beslenmesi ve bakımı hakkında anne ve anne adaylarına güvenilir kaynaklardan bilgi verme amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Vakfı bünyesinde kurulan Mucize Annelik Okulu’nda hazırlıklar tamamlandı. Bebek beslenmesi ve bakımı konusunda 4 haftalık eğitimlerini, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nde tamamlayan hemşireler, 23 Aralık’ta anne adayları ve annelerle Boğaziçi Üniversitesi’nde buluşmaya başlayacak.

“Hamilelik sırasında beslenme”, “Bebeğin beslenme süreci, emzirme ve tamamlayıcı besin”, gibi beslenmeyle ilgili konulardan, “0-3 yaş arası dönemde dil, zeka, kişilik gelişimi”, “Anne&baba işbirliği, çocuk yetiştirme süreci” gibi pedagojik konulara, geniş bir müfredatta eğitim alarak uzmanlaşan hemşireler, dün düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Anneler bilgiye güvenilir kaynaklardan ulaşacak

Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Tamer Atabarut, 4 haftalık yoğun eğitim süresi boyunca eğitim alan hemşirelere teşekkür etti ve “Anne ve anne adayları Mucize Annelik Okulu kapsamında, gebeliğin ilk gününden bebeğin 2 yaşını doldurduğu güne kadar geçen süre olan, ilk 1000 gün beslenmesi, bakımı ve sosyal gelişimi hakkında güvenilir kaynaklardan bilgi alabilecek. Bu nedenle, Boğaziçi olarak biz Mucize Annelik Okulu’na yürekten inanıyor ve çok değer veriyoruz” dedi.

Eğitimi eve taşıyoruz

Haberin Devamı

Hemşirelik eğitiminin yanı sıra, ciddi bir uzmanlık eğitimi de alan hemşirelerin 23 Aralık’ta annelere üç ayrı kanaldan ulaşmaya başlayacağını da belirten Atabarut, “İsteyen anneler Boğaziçi Üniversitesinde açılacak sınıflarda eğitime katılabilecek. Ayrıca şirketlerin, kurumların talebi doğrultusunda özel dersler verilebilecek, ya da anneler eğitimi birebir evlerinde alabilecekler” dedi.

A’dan Z’ye merak edilen her şey!

Mucize Annelik Okulu kapsamında eğitim verecek olan uzman hemşireler, pedagojik konularda Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden, beslenme ve gelişim başlığında ise Anne Bebek Vakfı desteğiyle uzman hekimlerden eğitim aldılar.

Hemşirelerin annelere verecekleri eğitim de yine iki ana başlık altında olacak.

Beslenme ve gelişim konusunda “Hamilelik sırasında beslenme, anne sütü ve emzirmenin faydaları, ek besine geçiş dönemi” ve “Yürümeye başlama döneminde beslenme”, “Yeni doğan bakımı”, “Yeni doğan sağlığı”, “Doğum ve lohusalık dönemi”, “Doğum öncesi bebek gelişimi” dersleri verilecek.

Pedagojik olarak ise anneler şu başlıklarda eğitim alacak:

Haberin Devamı

Anne olmak; Anneliğin tanımı, Bir kavram olarak annelik, anlamı ve beklentiler, Annelerden beklentiler ve annelerin bu beklentilere karşı algıları, Çocuk olmak; bebek olmak; bebekliğin veçocukluğun tanımı, kavram olarak çocukluk ve bebekliğin anlamı ve beklentiler, Bebeklik ve ilk yürüme evresinde sosyal ve duygusal gelişim, Bebeklik ve ilk yürüme evresinde bilişsel gelişim ve dil gelişimi, Fiziksel gelişim Emzirme, Hamilelik ve doğum sonrası dönemde anne ve eş ilişkisi, Doğum sonrası dönemde anne-bebek ilişkisinde uyum ve güvenli bağlanma, 0-3 yaş arası dönemde zeka ve kişilik gelişimi, Tuvalet eğitimi: ne yapmalı ve sıkça yapılan hatalar Erken çocukluk dönemi davranış problemleri ve başa çıkma yolları 0-3 yaş döneminde otonomi, bağımsızlık ve sorumluluk kazanma Anne- baba işbirliği, çocuk yetiştirme sürecinde eşler arasında uyum Kardeşler arası çatışma ve kıskançlık, 0-3 yaş dönemi çocuklarda kreşe geçiş süreci uyum ve uyum problemleri, 0-3 yaş dönemde kural koyma, ödül-ceza ve disiplin, İşe başlama ve bakıcıdan yardım alma süreci, Hamilelik, doğum ve bebek bakımı dönemlerinde depresyon.

Haberin Devamı