Gazete Vatan Logo

MSÜ sınava giriş belgesi nasıl alınır? MSÜ sınavı saat kaçta başlayıp kaçta bitecek?

MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı pazar günü yapılacak. 81 ilde 95 merkezde düzenlenecek MSÜ sınavına, Kovid-19 salgınına karşı tedbirler alınacak. Peki, MSÜ sınava giriş belgesi nasıl alınır? MSÜ sınavı saat kaçta başlayıp kaçta bitecek? MSÜ sınavı kaç dakika? MSÜ sınavı kaçta bitecek? MSÜ sınavına kalem verilecek mi? İşte MSÜ sınavına girerken yanınızda bulunması gerekenler...

MSÜ sınava giriş belgesi nasıl alınır? MSÜ sınavı saat kaçta başlayıp kaçta bitecek?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2021-MSÜ) 4 Nisan'da yapılacak. Peki, MSÜ sınava giriş belgesi nasıl alınır? MSÜ sınavı saat kaçta başlayıp kaçta bitecek? MSÜ sınavı kaç dakika? MSÜ sınavı kaçta bitecek? MSÜ sınavına kalem verilecek mi? İşte MSÜ sınavına girerken yanınızda bulunması gerekenler...
MSÜ SINAVI KAÇTA BAŞLAYIP KAÇTA BİTECEK?
ÖSYM tarafından 81 ildeki 95 sınav merkezinde uygulanacak sınav, saat 10.15'te başlayacak, adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Adaylara, 120 soru için 135 dakika süre verilecek.
MSÜ SINAVINA GİRERKEN YANINIZDA BULUNMASI GEREKENLER
Adayın, sınava girebilmesi için sınava giriş belgesine ek olarak fotoğraflı nüfus cüzdanını, T.C. kimlik kartını veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunlu olacak. Nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kartlar, KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs

Haberin Devamı

SINAVDA KOVİD-19 ÖNLEMLERİ ALINACAK

Kovid-19 salgınına karşı 2021-MSÜ öncesi alınan tedbirler kapsamında, sınav binalarının detaylı temizliği yapılacak ve dezenfekte edilecek.

Ayrıca, adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacak.

İsteyen adaylar, dezenfektanlarını yanlarında getirebilecek. Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla birlikte eldiven dağıtılacak. Adaylar ve görevliler, kendi maske ve/veya siperlikleri ile de sınava gelebilecek.

Kovid-19 durumu olan adaylar, sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alınacak. Sınav görevlileri ve adayların Kovid-19 durumları, HES kodları aracılığıyla takip edilecek.

Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacak. Adaylar, sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirilecek.

Haberin Devamı

ADAYLAR VE SINAV GÖREVLİLERİ, SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDAN MUAF OLACAK

ÖSYM tarafından yapılacak sınavlara girecek adaylar ile bu kişilerin yanında bulunan bir refakatçi ve sınav görevlileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak. Bu kapsamda adaylar, sınava giriş belgesini, sınav görevlileri ise ilgili sınava ait görevlendirme belgelerini yanlarında bulundurmak suretiyle sınav binalarına ulaşım sağlayabilecek.

Adayların ve refakatçilerinin sosyal mesafe kuralına uymaları, maske takmaları, adaylara refakat edenlerin binaların önlerinde beklememeleri gerekiyor.