Gazete Vatan Logo

MSN küfürleşmesi cinayetle son buldu!

Öldürülen kuaförün sevdiği kızın eski arkadaşı, lise öğrencisi Faruk Yardım ile chat yaparken küfürlü yazışmanın ardından öldürüldüğü ortaya çıktı

ADANA'da bıçaklanarak öldürülen kuaför 22 yaşındaki Hüseyin Avğan'ın sevdiği kızın eski arkadaşı lise öğrencisi 19 yaşındaki Faruk Yardım ile MSN programıyla internette chat yaparken küfürlü yazışmanın ardından öldürüldüğü ortaya çıktı. 2 arkadaşıyla birlikte ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlayan Yardım, "Kız arkadaşımı rahatsız ediyordu. MSN'de küfür edince buluştuk. Cinayeti arkadaşım Kamil Sürmeli işledi" dedi. Sürmeli ise susma hakkını kullandı.

Çukurova Elektrik Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrenim gören Faruk Yardım, iddiaya göre, 2 yıldır arkadaşlık yaptığı başka bir lisede öğrenci olan 15 yaşındaki F.B.'nin Hüseyin Avğan'la da arkadaş olması üzerine öfkelendi. Yardım, 18 Aralık 2006'da MSN'den yazıştığı Avğan ile küfürleşti. MSN'de küfürleşme sonrası iki aşık, görüşmek için Fatih Mahallesi'ndeki internet kafe önünde buluştu. Çıkan kavgada kuaför Avğan, liseli Yardım ile onun arkadaşları 18 yaşındaki Kamil Sürmeli ve yaşıtı İsmail Hakkı Deveci tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Tutuklanan liseli Yardım ve 2 arkadaşı, Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Katil zanlılarından Yardım, cinayeti arkadaşı Sürmeli'nin işlediğini iddia ederek, "Arkadaşlarımla MSN ile sohbet ediyorduk. Bu arada tanımadığım bir şahıstan küfürlü mesaj geldi. Cevap yazmadım. `Çakal yazsana' diye bir mesaj daha geldi. Ben de kız arkadaşımı rahatsız eden Hüseyin olduğunu anladım. `Sen Hüseyin misin?' dedim. Bana `Gel konuşalım' dedi. Arkadaşlarım da benimle birlikte Hüseyin'in çalıştığı yere geldi. Neden bana küfürlü mesaj yazdığını sorduğum sırada kavga çıktı. Hüseyin bıçak çekip Kamil'e salladı. Kamil de kendini korumak için bıçağını çekti. Daha sonra Hüseyin'i yerde gördüm" diyerek kendini savundu.

Poliste, savcılıkta ve tutuklandığı nöbetçi mahkemede susma hakkını kullanan Sürmeli de, gelecek duruşmada savunma yapacağını belirterek susma hakkını kullandı. Deveci'nin ise avukatı olmadığı için savunması alınmadı.

Tanıklardan 17 yaşındaki Ahmet Yaralıoğlu ise, cinayeti Yardım'ın işlediğini iddia etti. Yaralıoğlu, "Hüseyin berber dükkanı dışında Faruk ile konuşuyordu. Tartışma sırasında Faruk, Hüseyin'i bıçakladı" dedi.

Öldürülen Avğan'ın annesi 52 yaşındaki Sevim ile ağabeyi 33 yaşındaki İsmail, olayı görmediklerini belirtip, sanıklardan şikayetçi oldu. Avğan Ailesi'nin avukatı da, iki gence aşık olarak cinayete neden olduğu iddiasıyla F.B. hakkında şikayetçi olduklarını bildirip, onun sanık olarak yargılanmasını istedi.

F.B. ile ilgili talebin daha sonraki duruşmalarda görüşülmesine karar verilip, Sürmeli ve Deveci'nin savunmalarının alınması ve tanıkların dinlenmesi için duruşma ertelendi.

Haberin Devamı